Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Karimova slastica ''Slatki snovi'' iz Masterchefa

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 3 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 28
karimova slastica slatki snovi iz masterchefa
Karimova sladica, predstavljena u novoj sezoni Masterchefa, pravo je umjetničko djelo kulinarike, koja sa svojom kompleksnošću, dovršenošću i neustavljivom kombinacijom okusa osupne svakoga, što je kulinarično izuzetnost.

Sastavljen je od sedmih unaprijed zamišljenih komponenti, svaki s posljednjim jedinstvenim karakterom, koji zajedno predstavljaju harmoniju najboljih BAM sastojaka, združenih u dekadentno i elegantno cijelo.

Prvi plast, biskvit macaron, izrađen od posebne BAM mješavine za makrone sladice temeljno s lagano hrustljavo zunanjo plastjo in mehko unutarnjo, koji se topi u ustih. Ta se predivno dopunjava sa sljedećim plastom, čokoladno jagodnim ganacheom, koji je prava simfonija okusa, gdje se intenzivno prepliće temne čokolade s živahnošću jagoda, što stvara bogat, kremast sloj, koji dodaje sladici luksuzni pridih.

Kokosov biskvit dacquoise dodaje lagano i mehko teksturu, u koju je upletena svježina kokose, koja se prefinjeno spaja s bogatim aromatičnim mandljevima, što daje sladici eksotičan dotik. Sljedeća komponenta je malinov džem, pripremljen iz BAM Malinovega džemata bez dodanog šećera, gdje se priprema sladkoba malin s blago kiselkastim pridihom, za uravnoteženje okusa.

Sladica je okrašena z meringo, koščki malin in mete. Svaka komponenta Karimove sladice pažljivo je odabrana i pripremljena s namjenom, da se nadopunjuje s ostalima, za stvaranje nepozabne kulinarske izkušnje. Slijedite recept i osupnite svoje goste.
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Karimova slastica ''Slatki snovi'' iz Masterchefa

  • Vrijeme pripreme: 3 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 28

Sastojci:

  • 4 jajčni beljaki
  • 200 g šećera u prahu
  • Ščepec soli
  • žlička limoninega soka
  • 100 g fino mlete kokose
  • 100 g fino mletih mandljev
  • 200 g šećera u prahu
  • 6 jajčnih beljakov
  • 50 g kristalnog šećera
  • Ščepec soli
  • 2 velika krastavca
  • 250 ml vode
  • Sok od 1 limuna
  • 2-4 žlice šećera (ili po ukusu)
  • 2-3 žličice želatine u prahu (ili agar agar za vegetarijansku verziju)
  • Prstohvat soli

Upute za pripremu:

1. Korak Za pripremu meringue prvo zagrijte pećnicu na 120°C, a pleh obložite papirom za pečenje. Odvojite 4 bjelanjka od žumanjaka pazeći da se žumanjak ne uvuče između bjelanjaka. Bjelanjke istucite električnom miješalicom, dodajte prstohvat soli (i po želji ocat ili sok od limuna za postojanost) i umutite dok ne postanu pjenasti. Postupno umiješajte 200 g šećera, žlicu po žlicu, dok smjesa ne postane dovoljno sjajna i čvrsta da može stajati na pjenjači. Prebacite masu u vrećicu i oblikujte veće kapljice/hrpice koje trebaju imati mekane vrhove. Pecite oko 45 minuta do 1 sat na 100°C dok meringue ne budu suhe na dodir i dok se ne mogu lako skinuti s papira. Ostavite ih da se ohlade u pećnici s malo otvorenim vratima kako ne bi došlo do naglog pada temperature i mogućeg kolapsa.
1. Korak Od 200 g BAM džema od malina bez dodatka šećera i 3 žličice agar agara pripremite stvrdnuti žele od malina kao nadjev za kolače. Prvo pomiješajte agar agar sa 120 ml hladne vode i ostavite da se namače nekoliko minuta. U međuvremenu zagrijte BAM džem od malina na srednje jakoj vatri dok ne postane tečan, pazeći da ne provrije. U zagrijani pekmez dodajte prethodno pripremljenu agar agar smjesu, sve lagano prokuhajte i uz stalno miješanje kuhajte još 2-3 minute dok se agar potpuno ne otopi. Smjesu potom pažljivo izliti na lim obložen papirom za pečenje ili silikonskom podlogom za ravnomjeran sloj. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim u hladnjaku nekoliko sati da se potpuno stegne. Kada je žele tvrd, oštrim nožem ili kalupom za kekse izrežite oblik koji stane u sredinu Karimovog deserta.
1. Korak Za pripremu kokos dacquoise biskvita za početak zagrijte pećnicu na 180°C i obložite dva pleha papirom za pečenje. Pomiješajte 100 g sitno mljevenog kokosa i 100 g sitno mljevenih badema sa 200 g šećera u prahu. U posebnoj posudi istucite 6 bjelanjaka s prstohvatom soli u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje 50 g šećera u prahu dok ne dobijete čvrst i sjajan snijeg. Lagano umiješajte suhu smjesu u tučene bjelanjke kako bi smjesa ostala prozračna. Podijelite smjesu u pripremljene kalupe, zagladite i pecite 20-25 minuta ili dok spužva ne postane zlatno smeđa i čvrsta na dodir. Nakon pečenja keksiće ostaviti da se potpuno ohlade na rešetki prije nego ih pažljivo skinete s papira. Ovaj nježan i prozračan biskvit idealan je za korištenje u raznim kolačima jer ga izvrsno nadopunjuju kreme ili voćni nadjevi.
1. Korak Temperirajte čokoladu na oko 31-32°C, što će čokoladi dati lijepi sjaj i učiniti je stabilnijom na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme na suhoj tavi na srednje jakoj vatri ispecite 200 g cijelih lješnjaka dok ne porumene, oko 5-7 minuta, pa ih grubo nasjeckajte. U otopljenu i temperiranu čokoladu dodajte pržene lješnjake, 50 g maslaca i prstohvat soli. Smjesu rasporedite u pleh obložen silikonskim papirom za pečenje, poravnajte i ostavite u hladnjaku najmanje 1 sat. Kad se hrskavica stegne, modlicom za kekse izrežite je u krug i upotrijebite u Karimovom desertu.
1. Korak Stavite 200g BAM tamne čokolade u srednju posudu. U manjoj posudi zagrijte 100 ml vrhnja za šlag malo prije vrenja, pa vrhnje prelijte preko čokolade. Pustite da odstoji jednu minutu da se čokolada počne topiti, a zatim lagano miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smjesa postane glatka. U ganache umiješajte 150g BAM džema od jagoda bez dodanog šećera dok se potpuno ne sjedini. Dodajte 1 žlicu maslaca i miješajte dok ganache ne postane sjajan i gladak. Pustite da se ganache malo ohladi i zgusne prije nego što ga nanesete na Karimov desert pomoću vrećice.
1. Korak Počnite s guljenjem i grubim rezanjem krastavaca, zatim ih pomiješajte u blenderu s 250 ml vode i sokom od 1 limuna dok ne dobijete glatki pire. Pire od krastavaca procijedite kroz finu cjediljku ili gazu kako biste uklonili veće čestice i dobili bistri sok. Sok ulijte u kozicu, dodajte 2-4 žlice šećera (ovisno o ukusu) i prstohvat soli pa zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi, ali pazite da smjesa ne prokuha. Želatinu u prahu prethodno potopiti u malo hladne vode na nekoliko minuta, zatim je dodati u topli sok od krastavaca i miješati dok se potpuno ne otopi. Zatim pripremljenu smjesu izlijte u okrugli kalup ili je rasporedite u ravnu tepsiju. Ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata ili preko noći da se žele stegne. Žele izrežite na krug i njime ukrasite Karimov desert.
1. Korak Za pripremu macaron biskvita prvo pomiješajte 250 g macaron mixa sa 50 ml vode sobne temperature. Zatim tucite smjesu velikom brzinom oko 5 minuta dok ne postane glatka i sjajna. Pripremljenu smjesu prebacite u vrećicu za pečenje i oblikujte krug na plehu obloženom papirom za pečenje ili na posebnoj podlozi za makarone koji će odgovarati omjerima Karimovog deserta. Izvucite nekoliko keksića i ostavite ih na zraku 15-20 minuta da se na površini napravi tanka korica. Zagrijte pećnicu na 150°C i pecite macaron kekse 15-18 minuta, dok ne budu čvrsti, ali još uvijek mekani u sredini. Kada su macaronsi pečeni i ohlađeni, pažljivo ih izvadite iz kalupa.
1. Korak Kada ste sve komponente pripremili, možete krenuti sa slaganjem slastice. Desert se sastoji od macaron biskvita, ganachea od čokoladnih jagoda, kokosovog Docquoise biskvita, džema od malina i hrskave jezgre od čokolade i lješnjaka. Ukrašava se želeom od krastavaca, meringom, prepolovljenim malinama i komadićima mente.

O avtorju

Ana F.
Ustvarjalka vsebin
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual