BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Krafne, a što s bjelanjcima?

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 5
krafne a sto s bjelanjcima

Dobro, pred vama su domaće krafne, ovaj put punjene kremom od vanilije. Što s bjelanjcima koji su ostali od pripreme krafni? Često se dogodi da nam ostane puna posuda bjelanjaka od pripreme slastice ili nekog drugog jela, primjerice tjestenine. Mogu se upotrijebiti za pripremu raznih slastica, pa s vama dijelimo ideju kako ih iskoristiti. Pripremili smo recept za koji smo sigurni da ga se još niste dosjetili, ali njegova je priprema potpuno jednostavna.

Od preostalih bjelanjaka možete napraviti beze kekse. Jednostavni kolačići za čiji oblik ne postoje pravila. Što su oblici nepravilniji, to bolje. Od bjelanjaka koji su ostali od pripreme krafni pripremite francuski beze koji keksima daje hrskavu vanjštinu uz zadržavanje sočne unutrašnjosti. Slično kao „marshmallow” bomboni.

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10% popusta na cijelu kupnju.

Postoje tri vrste bezea, uključujući francuski beze, koji često nazivamo „običnim bezeom”. Bjelanjke koji su vam ostali nakon pripreme krafni, vinski prašak za pecivo i granulirani šećer tucite dok ne dobijete svijetle, pahuljaste, guste i prozračne vrhove.

Na pripremljenom pekaču oblikujte beze u bilo kakav oblik, dodajte BAM preljeve i tako na izvrstan način iskoristite bjelanjke koji su preostali nakon pripreme tradicionalnih krafni.

Osim u beze keksima, bjelanjke možete upotrijebiti i za pripremu sljedećih slastica:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Krafne, a što s bjelanjcima?

  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 5

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak U zdjeli električnog miksera s pjenjačom na srednjoj brzini tucite bjelanjke i vinski prašak za pecivo dok ne dobijete lagano pjenastu smjesu. To ćete postići nakon približno 30 sekundi do 1 minute tučenja. Pojačajte brzinu miksera na maksimum i polako, ali kontinuirano dodajte šećer. Nastavite tući, negdje između 5 i 7 minuta. Pred kraj miješanja dodajte BAM pastu od vanilije.
1. Korak Zagrijte pećnicu na 170 °C. Dva pekača za pečenje keksa obložite papirom za pečenje. S pomoću žlice za juhu ili sladoled stavite hrpice bezea na pekač. Između svake ostavite oko 3 cm razmaka jer će se keksi još raširiti. Malom lopaticom (ili stražnjom stranom žlice) poravnajte hrpice i oblikujte od njih nepravilne krugove. Po bezeu prelijte oko 2 žličice odabranog BAM preljeva, a zatim ga vrhom noža (ili ražnja) napravite spiralu. Pekače stavite u pećnicu. Smanjite temperaturu pećnice na 120 °C i pecite dok beze ne bude suh na dodir (BAM preljevi će se tada lagano otopiti u kremu). Obično ih pečemo dobrih sat vremena, ali se mogu peći prije ili kasnije, ovisno o pećnici. Kad su keksi pečeni, ostavite ih u pećnici da se ohlade do kraja. Dobar tek!

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,23 €
Ukupno:
20,07 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual