Sastojci:
- 4 bjelanjka
- 1/4 žličice vinskog praška za pecivo
- 200 g šećera
- 1 pumpica BAM paste od vanilije
Dobro, pred vama su domaće krafne, ovaj put punjene kremom od vanilije. Što s bjelanjcima koji su ostali od pripreme krafni? Često se dogodi da nam ostane puna posuda bjelanjaka od pripreme slastice ili nekog drugog jela, primjerice tjestenine. Mogu se upotrijebiti za pripremu raznih slastica, pa s vama dijelimo ideju kako ih iskoristiti. Pripremili smo recept za koji smo sigurni da ga se još niste dosjetili, ali njegova je priprema potpuno jednostavna.
Od preostalih bjelanjaka možete napraviti beze kekse. Jednostavni kolačići za čiji oblik ne postoje pravila. Što su oblici nepravilniji, to bolje. Od bjelanjaka koji su ostali od pripreme krafni pripremite francuski beze koji keksima daje hrskavu vanjštinu uz zadržavanje sočne unutrašnjosti. Slično kao „marshmallow” bomboni.
Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10% popusta na cijelu kupnju.
Postoje tri vrste bezea, uključujući francuski beze, koji često nazivamo „običnim bezeom”. Bjelanjke koji su vam ostali nakon pripreme krafni, vinski prašak za pecivo i granulirani šećer tucite dok ne dobijete svijetle, pahuljaste, guste i prozračne vrhove.
Na pripremljenom pekaču oblikujte beze u bilo kakav oblik, dodajte BAM preljeve i tako na izvrstan način iskoristite bjelanjke koji su preostali nakon pripreme tradicionalnih krafni.
Osim u beze keksima, bjelanjke možete upotrijebiti i za pripremu sljedećih slastica: