Sastojci:
- 500 g BAM tamne čokolade
- 300 g tekućeg slatkog vrhnja
- 100 g narezanog neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
- 500 g BAM bijele čokolade
- 200 g tekućeg slatkog vrhnja
- 100 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi narezanog na komadiće
Svi znamo da čak i jako dobri deserti izgledaju savršeno tek kad ih ukrasimo. Za ukrašavanje se upotrebljava i ganache krema. Možemo je pripremiti na više načina, a najvažnije je da se pri pripremi uvijek držiš istog postupka. Ovaj put, osim sastojaka, s tobom dijelim i nekoliko savjeta uz koje će ti ganache zasigurno uspjeti.
S čokoladom za kuhanje dobit ćeš dobar ganache, ali prava čokolada koja sadrži kakao maslac dat će mu bolji okus. Pazi da ganache ne dođe u kontakt s vodom. Uvijek ga drži u plastičnoj posudi ili posudi prikladnoj za mikrovalnu pećnicu kako bi se po potrebi mogao podgrijati i omekšati.
Prilikom kupovine BAM proizvoda možete koristiti kod RECEPT koji vam donosi 10% popusta.
Količina navedena u receptu dovoljna je za premazivanje 2 velike torte promjera 26 cm. Može biti dovoljna i za premazivanje 3 torte, ovisno o debljini premaza, promjeru i visini torte. S ovom će ti količinom gotovo sigurno nešto ostati, jer je za ugodno premazivanje potrebno više ganachea nego što se zapravo potroši. Višak možeš spremiti u zamrzivač.
Sad kad znaš kako premazati tortu, za premazivanje pripremi tortu omiljenog okusa.