Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Linzer keksi

  • Vrijeme pripreme: 2 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9
svaki put kad idemo u trgovinu u kosaricu obavezno stavimo paket linzer keksa vi isto

Svaki put kad idemo u trgovinu, u košaricu obavezno stavimo paket Linzer keksa. Vi isto? Svi volimo jednostavne kolačiće; ako su s marmeladom, još bolje! Ovaj sam put za promjenu smo upotrijebili marmeladu od malina, ali vi možete staviti bilo koju marmeladu koju imate kod kuće – važno je da je dovoljno gusta.

Pečeni su keksi prhki, a kad se namažu marmeladom postaju kao da su kupljeni u trgovini: mekani i ukusni, po meni najbolji! Uz njih mogu biti i američki kolačići prema receptu ovdje. Možete pripremiti 45 kolačića s navedenim sastojcima i količinama.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Linzer keksi

  • Vrijeme pripreme: 2 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9

Sastojci:

  • 350 g glatkog brašna
  • 150 g sitno mljevenih badema
  • 250 g hladnog maslaca
  • 140 g kristalnog šećera
  • kora limuna
  • 2 jaja (veličine M)
  • 7 g praška za pecivo
  • malinova marmelada ali BAM preliv malina
  • šećer u prahu

Upute za pripremu:

1. Korak

Maslac narežite na kockice i brzo ga usitnite sa 150 g brašna u multipraktiku. Istresite u veliku posudu i dodajte preostalo brašno, prašak za pecivo, bademe, koricu limuna i šećer. Promiješajte pjenjačom, dodajte još jaja i rukama brzo umijesite u tijesto. Sploštite tijesto i zamotajte ga plastičnom folijom. Ostavite ga u hladnjaku najmanje sat vremena.

2. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Izvadite polovicu tijesta iz hladnjaka i razvaljajte ga na debljinu 3 do 4 mm na pobrašnjenoj radnoj površini. S pomoću kalupa za kekse izrežite oblike po želji i postavite tijesto na pekač obložen papirom za pečenje. Pecite približno 8 minuta. Širokim nožem za kolače premjestite pečene kolačiće na rešetku dok se potpuno ne ohlade.

3. Korak

Po dva ohlađena keksa marmeladom zalijepite jedan na drugi i posipajte šećerom u prahu.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-4,45 KN (0,59 €)
Skupaj:
40,01 KN (5,31 €)
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual