Sastojci:
- 220 g šećera
- 3 jaja
- 750 g mascarpone sira
- 350 g „baby” piškota
- 225 g neslanog maslaca
- 3 listića želatine
- 3 manga
- BAM bijela čokolada
Mangomisu može biti i lagana slastica s daškom klasičnog tiramisua. Osim toga, ovaj mangomisu bit će i „kid friendly desert”!
Za pripremu ćemo upotrijebiti BAM preljev Mango koji će vas oduševiti svojim osebujnim i osvježavajućim okusom slatkog manga.
Mangomisu ili mango-tiramisu kombinacija je klasične talijanske slastice, no u mangomisu se umjesto čokolade dodaje tropsko voće kao što su ploške manga. Mangomisu može biti i lagana slastica s daškom klasičnog tiramisua.
Osim toga, ovaj mangomisu bit će i „kid friendly desert”!
Za pripremu ćemo upotrijebiti BAM preljev Mango koji će vas oduševiti svojim osebujnim i osvježavajućim okusom slatkog manga.
Voćni pripravak sadrži više od 70 % manga te je savršen kao nadjev za razne slastice ili će svojim izrazitim okusom poboljšati okus sladoleda, torti ili brzo pripremljenih kolača. Možete ga upotrijebiti i za pripremu koktela koji su nezaobilazno piće za vrtne zabave ili ga možete iskoristiti za pojačavanje okusa moussea i drugih krema kao što je mangomisu. Još nekoliko trikova i savjeta kako da tiramisu doista uspije.
Električnom miješalicom na srednjoj brzini tucite jaja dok ne postanu blijeda i pjenasta. Istucite mascarpone. Usitnite kolačiće u multipraktiku dok ne dobijete mrvice. Otopite maslac u loncu na srednje jakoj vatri dok ne postane orašast i mirisan. Dodajte piškotima i miješajte.
Polovicu smjese utisnite na dno čaša za posluživanje. Polovicom smjese od mascarponea prekrijte podlogu od piškota. Želatinu 5 minuta namačite u zdjeli s hladnom vodom kako bi omekšala. U tavu dodajte pire od manga i pustite da zavrije na srednje jakoj vatri. Želatinu ocijedite od viška vode i dodajte u pire od manga.
Maknite s vatre i miješajte dok se želatina ne otopi i poveže. Ostavite sa strane i ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim prelijte preko smjese s mascarponeom. Stavite u hladnjak na 30 minuta ili dok se ne stisne. Preostalu smjesu od piškota dodajte na sloj manga.
Mangomisu pokapajte BAM preljevom Mango i prelijte otopljenom BAM bijelom čokoladom.