BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Masterchef izazov - Desert od crvenih karanfila

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 17
 masterchef izazov - desert od crvenih karanfila

MasterChef je posjetila slastičarka Urška Pikec koja je pripremila izazov bez recepta. Natjecatelji su morali osmisliti desert samo na temelju opisa, a da ga prethodno nisu vidjeli. "Crveni karanfil" uključivao je mnoge kompleksne elemente, poput delikatne arome pistacija, eliksira ruže i moussea od bijele čokolade i ličija.


U središtu slastice iznenađenje je bilo misteriozno ledeno srce sa slatko-kiselkastom harmonijom maline i ličija. Natjecatelji su se morali osloniti na svoje kulinarsko znanje, maštovitost i preciznost u izvedbi, jer je izazov bio zahtjevan. Onaj tko je bio najbliži originalu dobio je bedž imuniteta. Kako bismo vam olakšali kreiranje slastice, priložili smo naš MasterChef recept za desert, obogaćen okusima naših BAM proizvoda.


Sigurni smo da ćete uz pomoć naših savjeta i trikova te kvalitetnih sastojaka napraviti prekrasan čarobni crveni desert u udobnosti svoje domaće kuhinje. Slijedite naše korake i doživite čaroliju slastičarske umjetnosti u vlastitom domu. Pripremite se za nezaboravno kulinarsko iskustvo koje će oduševiti vaše nepce i razmaziti vaše goste.


Pogledajte i ostale recepte koji su nastali u emisiji Masterchef:

RECEPT: Karimova slastica "Slatki snovi"

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Masterchef izazov - Desert od crvenih karanfila

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 17

Sastojci:

  • 1 beljak
  • 1 žlica tekuće glukoze
  • 350 g šećera u prahu
  • Crveni baršunasti sprej
  • Zlatni sjaj

Upute za pripremu:

1. Korak Od bjelanjaka istući čvrsti snijeg, dok se žumanjke pjenasto miksaju sa šećerom. Zatim dodajte mljevene pistacije i brašno te pažljivo umiješajte bjelanjke. Za dodatni okus i sočnost koristimo BAM namaz od pistacija koji će biskvitu dati dubinu i bogatstvo okusa pistacija.
2. Korak Masu ravnomjerno rasporediti u tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15-20 minuta, odnosno dok biskvit ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Kad je pečeno, ostavite da se ohladi prije nego što nastavite s desertom.
1. Korak U manjem loncu zagrijte maline sa šećerom dok se maline ne otope, a šećer potpuno otopi. Za osvježavajuću notu i slatko-kiselkasti sklad u središtu slastice koristimo džem od malina bez dodanog šećera. Ovaj će džem dati svježinu i intenzivan okus maline koji će se savršeno slagati s ostalim okusima vaše slastice. Ledeno srce od džema od malina ugodno će vas iznenaditi uz svaki zalogaj, što će vašu slasticu učiniti još privlačnijom i ukusnijom. Propasirajte smjesu kroz sito da dobijete glatki umak.
2. Korak Umak ulijemo u kalup i stavimo u zamrzivač, gdje ostavimo da se umak potpuno smrzne.
1. Korak Bijelu čokoladu otopiti na vodenoj kupelji i ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi.
2. Korak Umutiti vrhnje u čvrsti snijeg.
3. Korak Kad se čokolada ohladi, dodajte joj nasjeckane komadiće ličija i lagano umiješajte šlag.
4. Korak Pripremljeni mousse od bijele čokolade izlijte u kalup, au sredinu dodajte ledeno srce. Kod pripreme moussea od bijele čokolade moramo paziti na kvalitetu sastojaka i preciznost u temperiranju čokolade jer će to ključno utjecati na konačnu konzistenciju i okus moussea. Mousse od bijele čokolade vašem će desertu dodati nježnu slatkoću i kremastu teksturu koja će se jednostavno topiti u ustima, a dočarat će vam i nezaboravan okusno-gurmanski užitak.
1. Korak Kada su svi elementi gotovi, na biskvit stavite mousse od bijele čokolade i ličija u kojem se skriva i čokoladno srce. Idealno je slasticu staviti u hladnjak na nekoliko sati ili preko noći kako bi se ohladila i stvrdnula.
1. Korak

Kada se desert dobro ohladi, prelijemo ga lijepom glazurom od crvene čokolade koju smo prethodno otopili na vodenoj kupelji.

Slatko-kiselkasti okus čokolade s jagodom uljepšat će ionako ukusan desert, dok će živahna boja čokolade dati atraktivan vizualni dojam. Čokoladni preliv od jagode obogatit će vašu slasticu prekrasnim sjajem koji će zasigurno mamiti poglede i pobuditi apetit.

1. Korak Zagrijte žlicu glukoze dok ne postane topla. Dodajte to bjelanjcima i dobro izmiješajte da se glukoza i bjelanjak sjedine.
2. Korak

Dodajte veći dio šećera u prahu i miješajte dok ne dobijete tijesto. Ostatak šećera u prahu posuti po radnoj površini. Stavite tijesto na pošećerenu površinu i mijesite dok ne postane mekano, fleksibilno i glatko.

Oblikujte cvijet karanfila i stavite ga na vrh našeg deserta.

1. Korak Poškropite desert crvenim baršunastim sprejem i pospite zlatnim šljokicama.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,33 €
Ukupno:
20,97 €

O avtorju

Maja K.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual