
Sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
- 350 g BAM vanilijeve kreme
- 1 l mlijeka
- 100 g svježih malina
- BAM preljev slana karamela
- Pečeni pistacije (za dekoraciju)
Mille Feuille, poznata i kao Napoleon torta, jedna je od najelegantnijih francuskih slastica koja svojom bogatom poviješću i sofisticiranom pripremom oduševljava gurmane diljem svijeta. Njegovo ime, koje na francuskom znači "tisuću listova", odnosi se na mnogo tankih slojeva hrskavog lisnatog tijesta u sendviču između kremaste kreme od vanilije.
Korištenjem kupovnog lisnatog tijesta i BAM mješavine za kremu od vanilije, ovaj se desert može napraviti brže i lakše bez žrtvovanja okusa i sofisticiranosti. Kada se klasični Mille Feuille nadogradi dodatkom svježih malina i BAM preljevom od slane karamele, nastaje osvježavajuća i šarena verzija ovog sofisticiranog deserta, savršenog za ljetne dane. Spoj prhkog tijesta, glatke BAM kreme od vanilije i sočnih malina stvara sklad okusa i tekstura koji će očarati svakog gurmana.
Priprema Mille Feuille s malinama i slanom karamelom zahtjeva određenu preciznost, ali krajnji rezultat vrijedan je svakog truda.
Pogledajte i ostale BAM recepte s kremom od vanilije: