Iskoristi promo kodu WELCOME5 ✨

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Mille feuille s malinama i slanom karamelom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 6
mille feuille s malinama i slanom karamelom

Mille Feuille, poznata i kao Napoleon torta, jedna je od najelegantnijih francuskih slastica koja svojom bogatom poviješću i sofisticiranom pripremom oduševljava gurmane diljem svijeta. Njegovo ime, koje na francuskom znači "tisuću listova", odnosi se na mnogo tankih slojeva hrskavog lisnatog tijesta u sendviču između kremaste kreme od vanilije.

Korištenjem kupovnog lisnatog tijesta i BAM mješavine za kremu od vanilije, ovaj se desert može napraviti brže i lakše bez žrtvovanja okusa i sofisticiranosti. Kada se klasični Mille Feuille nadogradi dodatkom svježih malina i BAM preljevom od slane karamele, nastaje osvježavajuća i šarena verzija ovog sofisticiranog deserta, savršenog za ljetne dane. Spoj prhkog tijesta, glatke BAM kreme od vanilije i sočnih malina stvara sklad okusa i tekstura koji će očarati svakog gurmana.


Priprema Mille Feuille s malinama i slanom karamelom zahtjeva određenu preciznost, ali krajnji rezultat vrijedan je svakog truda.


Pogledajte i ostale BAM recepte s kremom od vanilije:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Mille feuille s malinama i slanom karamelom

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 6

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Hladno lisnato tijesto razvaljajte na oko 3 mm debljine i izrežite na tri jednaka pravokutnika. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i izbodite vilicom.

Pecite oko 15-20 minuta dok tijesto ne porumeni i postane hrskavo. Zatim ostaviti sa strane i ohladiti.

2. Korak

U mlijeko postepeno dodavati BAM kremu od vanilije i pjenjačom dobro izmiješati.

Ostavite da odstoji 3 minute, zatim ponovno miksajte kremu od vanilije dok ne dobijete željenu gustoću. Premjestite kremu od vanilije u vrećicu.

3. Korak

Na ohlađeno lisnato tijesto ravnomjerno rasporedite BAM preljev od slane karamele.

Na sloj karamela rasporedite hrpice kreme od vanilije, pa ih prekrijte svježim malinama.

4. Korak

Ponovite sa slojevima lisnatog tijesta, slanog karamela, kreme od vanilije i malina. Završite trećim slojem tijesta i kremom od vanilije. Po vrhu pospite pečene pistacije za dodatni hrskavi element.

5. Korak

Mille Feuille s malinama stavite u hladnjak na najmanje sat vremena da se krema stegne. Zatim ga narežite na jednake komade i poslužite.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,18 €
Ukupno:
11,80 €10,62 €
-10%

O autoru

Maja K.
Ustvarjalka vsebin
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual