Sastojci:
- 500 g lisnatog tijesta
- 350 g BAM vanilijeve kreme
- 1 l mlijeka
- 100 g svježih malina
- BAM preljev slana karamela
- Pečeni pistacije (za dekoraciju)
Mille Feuille, poznata i kao Napoleon torta, jedna je od najelegantnijih francuskih slastica koja svojom bogatom poviješću i sofisticiranom pripremom oduševljava gurmane diljem svijeta. Njegovo ime, koje na francuskom znači "tisuću listova", odnosi se na mnogo tankih slojeva hrskavog lisnatog tijesta u sendviču između kremaste kreme od vanilije.
Korištenjem kupovnog lisnatog tijesta i BAM mješavine za kremu od vanilije, ovaj se desert može napraviti brže i lakše bez žrtvovanja okusa i sofisticiranosti. Kada se klasični Mille Feuille nadogradi dodatkom svježih malina i BAM preljevom od slane karamele, nastaje osvježavajuća i šarena verzija ovog sofisticiranog deserta, savršenog za ljetne dane. Spoj prhkog tijesta, glatke BAM kreme od vanilije i sočnih malina stvara sklad okusa i tekstura koji će očarati svakog gurmana.
Priprema Mille Feuille s malinama i slanom karamelom zahtjeva određenu preciznost, ali krajnji rezultat vrijedan je svakog truda.
Pogledajte i ostale BAM recepte s kremom od vanilije:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Hladno lisnato tijesto razvaljajte na oko 3 mm debljine i izrežite na tri jednaka pravokutnika. Stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje i izbodite vilicom.
Pecite oko 15-20 minuta dok tijesto ne porumeni i postane hrskavo. Zatim ostaviti sa strane i ohladiti.
U mlijeko postepeno dodavati BAM kremu od vanilije i pjenjačom dobro izmiješati.
Ostavite da odstoji 3 minute, zatim ponovno miksajte kremu od vanilije dok ne dobijete željenu gustoću. Premjestite kremu od vanilije u vrećicu.
Na ohlađeno lisnato tijesto ravnomjerno rasporedite BAM preljev od slane karamele.
Na sloj karamela rasporedite hrpice kreme od vanilije, pa ih prekrijte svježim malinama.
Ponovite sa slojevima lisnatog tijesta, slanog karamela, kreme od vanilije i malina. Završite trećim slojem tijesta i kremom od vanilije. Po vrhu pospite pečene pistacije za dodatni hrskavi element.
Mille Feuille s malinama stavite u hladnjak na najmanje sat vremena da se krema stegne. Zatim ga narežite na jednake komade i poslužite.