Iskoristi popust za dobrodošlicu. Unesi kod WELCOME i smanji svoju narudžbu za 10%. 😎

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

BAM x FA14 FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Pastel de nata s BAM kremom od vanilije

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 5
pastel de nata s bam kremom od vanilije

Pastel de nata poznata je portugalska slastica koja je postala simbol portugalske kuhinje.


Njihova bogata povijest seže u 18. stoljeće, kada su prvi put stvoreni u samostanskoj pekari u Lisabonu. Danas ih ima diljem Portugala i popularan su desert među lokalnim stanovništvom i turistima.


Izrada pastel de nata prava je umjetnost, ali s ovim jednostavnim receptom i vi možete uživati u okusu autentičnog portugalskog deserta u udobnosti vlastite kuhinje.


Ukoliko BAM kremu od vanilije želite koristiti iu drugim slasticama, možemo vam ponuditi nekoliko ideja.
RECEPT: Tratinčice od vanilije sa Džem od marelica bez dodanog šećera
RECEPT: Paris Brest s BAM kremom od vanilije i malinama
RECEPT: Vanilla macaron torta s borovnicama
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Pastel de nata s BAM kremom od vanilije

  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 5

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrijte pećnicu na 220°C i pripremite kalupe za muffine.
2. Korak Lisnato tijesto tanko razvaljajte i kalupima za kekse režite krugove.
3. Korak Svaki dio tijesta stavite u kalupe i prstima ih oblikujte u čašice.
4. Korak U lončiću pomiješajte mlijeko zajedno s limunovom koricom.
5. Korak

U mlijeko od limuna postepeno dodavati BAM krem smjesu od vanilije i dobro izmiješati pjenjačom.

Pustite smjesu da odstoji 3 minute pa ponovno miksajte dok ne dobijete željenu gustoću kreme od vanilije.

6. Korak Pripremljene čašice od lisnatog tijesta žlicom punite kremom, ostavljajući malo prostora na vrhu.
7. Korak Kalupe stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 15-20 minuta ili dok vrhovi lijepo ne porumene.
8. Korak

Kad su pastele pečene, izvadite ih iz pećnice i ostavite da se malo ohlade. Zatim ih pospite cimetom u prahu.


Poslužite ih tople ili hladne i uživajte u okusu autentične portugalske slastice!

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,59 €
Ukupno:
5,31 €

O avtorju

Maja K.
Ustvarjalka vsebin
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual