Sastojci:
- paket lisnatog tijesta
- 70 g BAM kreme od vanilije
- 2 dcl mlijeka
- Kora limuna
- cimet u prahu
Pastel de nata poznata je portugalska slastica koja je postala simbol portugalske kuhinje.
Njihova bogata povijest seže u 18. stoljeće, kada su prvi put stvoreni u samostanskoj pekari u Lisabonu. Danas ih ima diljem Portugala i popularan su desert među lokalnim stanovništvom i turistima.
Izrada pastel de nata prava je umjetnost, ali s ovim jednostavnim receptom i vi možete uživati u okusu autentičnog portugalskog deserta u udobnosti vlastite kuhinje.
U mlijeko od limuna postepeno dodavati BAM krem smjesu od vanilije i dobro izmiješati pjenjačom.
Pustite smjesu da odstoji 3 minute pa ponovno miksajte dok ne dobijete željenu gustoću kreme od vanilije.
Kad su pastele pečene, izvadite ih iz pećnice i ostavite da se malo ohlade. Zatim ih pospite cimetom u prahu.
Poslužite ih tople ili hladne i uživajte u okusu autentične portugalske slastice!