BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Pastel de nata s BAM kremom od vanilije

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 5
pastel de nata s bam kremom od vanilije

Pastel de nata poznata je portugalska slastica koja je postala simbol portugalske kuhinje.


Njihova bogata povijest seže u 18. stoljeće, kada su prvi put stvoreni u samostanskoj pekari u Lisabonu. Danas ih ima diljem Portugala i popularan su desert među lokalnim stanovništvom i turistima.


Izrada pastel de nata prava je umjetnost, ali s ovim jednostavnim receptom i vi možete uživati u okusu autentičnog portugalskog deserta u udobnosti vlastite kuhinje.


Ukoliko BAM kremu od vanilije želite koristiti iu drugim slasticama, možemo vam ponuditi nekoliko ideja.
RECEPT: Tratinčice od vanilije sa Džem od marelica bez dodanog šećera
RECEPT: Paris Brest s BAM kremom od vanilije i malinama
RECEPT: Vanilla macaron torta s borovnicama
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 220°C i pripremite kalupe za muffine.
2
Lisnato tijesto tanko razvaljajte i kalupima za kekse režite krugove.
3
Svaki dio tijesta stavite u kalupe i prstima ih oblikujte u čašice.
4
U lončiću pomiješajte mlijeko zajedno s limunovom koricom.
5
U mlijeko od limuna postepeno dodavati BAM krem smjesu od vanilije i dobro izmiješati pjenjačom.Pustite smjesu da odstoji 3 minute pa ponovno miksajte dok ne dobijete željenu gustoću kreme od vanilije.
6
Pripremljene čašice od lisnatog tijesta žlicom punite kremom, ostavljajući malo prostora na vrhu.
7
Kalupe stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 15-20 minuta ili dok vrhovi lijepo ne porumene.
8
Kad su pastele pečene, izvadite ih iz pećnice i ostavite da se malo ohlade. Zatim ih pospite cimetom u prahu.Poslužite ih tople ili hladne i uživajte u okusu autentične portugalske slastice!

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,59 €
Ukupno:
5,90 €5,31 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual