BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Paris Brest s BAM kremom od vanilije i malinama

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 9
paris brest s bam kremom od vanilije i malinama


Ako volite kreme, princeze i éclairs, onda je ovaj desert za vas! biciklistička utrka između Pariza i grada Bresta.

Ovaj okrugli desert, čiji oblik simbolizira bicikl, radi se od hrskavog kuhanog ili paljeno tijesto punjeno bogatom kremom od vanilije. Sa svojom laganom i prozračnom teksturom i intenzivnim orašastim okusom, Paris-Brest je postao popularan izbor među francuskim ljubiteljima peciva.

Jedinstvena kombinacija tekstura i okusa čini ovu slasticu nezamjenjivom i vječnim favoritom koji i dalje vlada u slastičarnicama diljem svijeta.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

@bamchocolate.com

Paris Brest with BAM vanilla cream and raspberries 🤩 ✨ If you like custards, princesses and éclairs, then this dessert is for you! Presenting Paris Brest with BAM vanilla cream and BAM sugar-free raspberry jam. Paris-Brest is a classic French dessert first created in 1910 to celebrate the bicycle race between Paris and Brest. This round dessert, the shape of which symbolises a bicycle wheel, is made of crispy boiled or baked dough filled with a rich vanilla cream. With its light and airy texture and intense nutty flavour, Paris-Brest has become a popular choice among French pastry lovers. The unique combination of textures and flavours makes this dessert unmistakable and an eternal favourite that still reigns supreme in patisseries around the world. #bamchocolate #parisbrest #vanillacream #raspberryjam

♬ original sound - BAM (Become A Master)

Upute za pripremu:

1
Pripremite pečeno tijesto. U loncu srednje veličine zakuhajte vodu zajedno s maslacem, soli i šećerom (ako koristite). Pustite da se maslac potpuno otopi. Kad prokuha maknite s vatre i odmah umiješajte brašno. Snažno miješajte da se sastojci dobro sjedine. Vratite škampe na umjerenu vatru i miješajte dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki posude i stvori glatku masu. To obično traje oko 3 do 4 minute. Tijesto prebacite u drugu zdjelu da se malo ohladi, oko 5 minuta. To sprječava zgrušavanje jaja kada ih dodate. Dodajte jaja jedno po jedno u tijesto, svaki put dobro izmiješajući prethodno jaje prije dodavanja sljedećeg. Gotovo tijesto mora biti glatko i sjajno, dovoljno čvrsto da zadrži oblik, ali dovoljno mekano da klizi sa žlice.
2
Pečeno tijesto na papiru za pečenje pošpricati u krugove i vrhove pogledati sa malo vode. Pecite ih 30 minuta na 180 stupnjeva.
3
Za to vrijeme pripremite kremu - u 1 litru mlijeka postupno dodajte smjesu kreme od vanilije (350g) i dobro promiješajte pjenjačom. Pustite smjesu da odstoji 3 minute, zatim ponovno miksajte dok ne dobijete željenu gustoću kreme od vanilije. Po potrebi (ovisno o teksturi koju želite) možete dodati i više ili manje mlijeka. Premjestite smjesu u odgovarajuću vrećicu i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata ili u zamrzivač na najmanje 40 minuta.
4
Kada se loptice od tijesta ohlade, izrežite ih i donje polovice obilato premažite BAM marmeladom od malina bez dodatka šećera. Pilot vrećicom na njih našpricajte pripremljenu kremu i poklopite ih gornjom polovicom.
5
Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual