Sastojci:
- 200 g BAM Mješavine za Cheesecake
- 500 ml hladne vode
- 500 g nezaslađenog vrhnja
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- 150 g keksa
- 75 g maslaca
- BAM džem od jagoda bez dodanog šećera
Mini cheesecake kolači bez pečenja savršeni su desert za svaku priliku. Lako se pripremaju, a izuzetno su ukusni.
Koristit ćemo BAM mješavinu za cheesecake, BAM Džem od jagoda bez dodanog šećera, BAM pastu od vanilije za stvaranje bogatih i kremastih kolača od sira koji ne zahtijevaju pečenje. Podloga od keksa i maslaca daje fini element hrskavosti.
Samljeti kekse i pomiješati ih s otopljenim maslacem u velikoj zdjeli. Dobro izmiješajte da se kolačići ravnomjerno nakvase.
Smjesu za kekse razdijelite u papirnate kalupe u kalupu za muffine i stražnjom stranom žlice pritisnite smjesu da dobijete čvrstu podlogu.
BAM smjesu za kolač od sira pomiješajte sa hladnom voda i miksajte dok smjesa ne postane glatka.
U drugoj posudi istucite nezaslađeno vrhnje dok ne postane čvrsto te ga postupno dodajte u smjesu za cheesecake i lagano miješajte dok ne dobijete jednoličnu i glatku masu.
Dodajte 1 žličicu paste od vanilije i ponovno dobro promiješajte.
Smjesu ravnomjerno rasporedite po mljevenom keksu u kalupima za muffine.
Stavite kalup u hladnjak na najmanje 2 sata ili u zamrzivač na najmanje 40 minuta da se tartovi stvrdnu.
Prije posluživanja tortu prelijte BAM džemom od jagoda bez dodatka šećera i po želji dodajte svježe voće za dekoraciju.