BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Mini čokoladne tortice punjene pariškom kremom i višnjama

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 13
mini cokoladne tortice punjene pariskom kremom i visnjama

Jednostavano fantastičan recept za vrhunske mini čokoladne tortice!

Recept pripremila: Kristina Uran

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 250 ml slatkog vrhnja

Upute za pripremu:

1
Pjenasto umiješamo bjelanjke, dodamo žumanjke, šećer te mlijeko i ulje. Zatim ručno umiješamo prosijano brašno s praškom za pecivo i kakaom. Pečemo ga na 180 stupnjeva, dok nije lijepo pečen :) Provjerimo čačkalicom. Biskvit ohladimo. Ja sam ga ispekla već dan ranije.
2
Za parišku kremu nalomimo čokoladu na male komade. Zakipimo slatko vrhnje i pustimo kuhati na niskoj temperaturi nakon što umiješamo komadiće čokolade. Kada masa postane kremasta, uklonimo ju sa štednjaka i ohladimo. Ohlađenu masu zatim još jednom istučemo kao slatko vrhnje ručnim mikserom, da postane pjenasta. Ja sam kremu napravila isto dan ranije.
3
Od biskvita izrežemo krugove. Ja sam upotrijebila krugove za oblikovanje riže. Oštri su i precizno režu. Krugove prerežemo na pola ili na tri dijela, ovisno o debljini biskvita. Između slojeva namažemo parišku kremu i stavimo par višanja. Kada završimo s punjenjem tortica napravimo ganache.
4
Vrhnje zagrijavamo gotovo do vrelišta i prelijemo preko male čokoladne kocke. Pustimo 2 minute, zatim miješamo kuhačom da se sve rastopi. Ne miješamo pregrubo da ne zahvatimo mjehuriće zraka.
5
Za prelijevanje tortica upotrijebila sam mrežu za pećnicu i veću posudu u koju se cijedio ganache. Na posudu postavimo mrežu, a na njih stavimo torte. Svaku prelijemo ganache kremom. Pričekamo da se iscijedi krema i malo ohlade tortice. Premjestimo ih na pladanj i zatim u hladnjak.
6
Za dekoraciju sam rastopila mliječnu i bijelu čokoladu. Čokoladu sam ulila u prozirne vrećice i odrezala malu rupicu. Na papir za pečenje sam nacrtala "traku" čokolade, najprije mliječnom, a zatim bijelom čokoladom. Kada se čokolada malo ohladi, izrežemo krugove i stavimo u hladnjak.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual