Sastojci:
- 3 veća jaja
- 2 žlice šećera
- prstohvat soli
- 4 žlice BAM brašna od badema
- 2 žlice BAM kakaa u prahu
- 130g BAM medene čokolade
- 100g slatkog vrhnja
- BAM karamelni crispy
Upute za pripremu:
1
Priprema malih rolada vrlo je jednostavna, a okus nevjerojatan. Za pripremu sam koristila medenu čokoladu koja ima vrlo pun okus. Za točku na i, dopunila sam ga hrskavim karamelnim crispijima, koji su slastici dodali slani okus, što je dodatno naglasilo okus čokolade i kakaa.
2
Prije nego što počnemo peći, pripremimo sve sastojke, jaja bi trebala biti na sobnoj temperaturi jer će se tako ljepše zapjeniti, a rolade će biti paperjastije.
3
Odvojimo bjelanjke i žumanjke. Bjelanjcima dodamo prstohvat soli i umutimo ih u snijeg od bjelanjaka.
4
Žumanjcima dodamo šećer i mutimo ih dok se smjesa ne zgusne i ne naraste (bar 5 minuta).
5
Smjesi žumanjka zatim dodamo kakao i mljevene bademe. Miješamo ručno lopaticom kako bi smjesa bila lagana i prozračna.
6
Na kraju u dijelovima dodajemo bjelanjke, koje što laganije umiješamo u mješavinu.
7
Masu stavimo u kalup obložen papirom za pečenje. Koristimo mali kalup (dimenzija pribl. 40x25 cm). Masu ravnomjerno rasporedimo po kalupu (debljina neka bude malo manja od centimetra). Pečemo na 180 °C 8-10 minuta.
8
Nakon što je tijesto pečeno, stavimo ga na kuhinjsku krpu ili papir za pečenje, uklonimo papir za pečenje na kojem se biskvit pekao i zavijemo ga u roladu (još vruće). Zavijeno tijesto ostavimo da se ohladi.
1
Slatko vrhnje prelijemo u manji lončić i zagrijemo gotovo do vrenja (uz rub lončića se prave mjehurići). Zatim dodamo čokoladu i stavimo na stranu. Pričekamo pola minute da se čokolada počne topiti, a zatim promiješamo lopaticom da se sastojci povežu u glatku kremu. Ostavimo da se potpuno ohladi i stvrdne (možemo je pripremiti dan ranije).