BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Mini rolade s hrskavim medenim nadjevom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9
mini rolade s hrskavim medenim nadjevom

Priprema malih rolada vrlo je jednostavna, a okus nevjerojatan. Za pripremu smo koristili BAM medenu čokoladu koja ima vrlo pun okus. Za točku na i, dopunili smo ga hrskavim BAM karamelnim crispijima, koji su slastici dodali slani okus, što je dodatno naglasilo okus čokolade i kakaa.

Recept je nastao u suradnji s gurmanijekartako.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Mini rolade s hrskavim medenim nadjevom

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Priprema malih rolada vrlo je jednostavna, a okus nevjerojatan. Za pripremu sam koristila medenu čokoladu koja ima vrlo pun okus. Za točku na i, dopunila sam ga hrskavim karamelnim crispijima, koji su slastici dodali slani okus, što je dodatno naglasilo okus čokolade i kakaa.
2. Korak Prije nego što počnemo peći, pripremimo sve sastojke, jaja bi trebala biti na sobnoj temperaturi jer će se tako ljepše zapjeniti, a rolade će biti paperjastije.
3. Korak Odvojimo bjelanjke i žumanjke. Bjelanjcima dodamo prstohvat soli i umutimo ih u snijeg od bjelanjaka.
4. Korak Žumanjcima dodamo šećer i mutimo ih dok se smjesa ne zgusne i ne naraste (bar 5 minuta).
5. Korak Smjesi žumanjka zatim dodamo kakao i mljevene bademe. Miješamo ručno lopaticom kako bi smjesa bila lagana i prozračna.
6. Korak Na kraju u dijelovima dodajemo bjelanjke, koje što laganije umiješamo u mješavinu.
7. Korak Masu stavimo u kalup obložen papirom za pečenje. Koristimo mali kalup (dimenzija pribl. 40x25 cm). Masu ravnomjerno rasporedimo po kalupu (debljina neka bude malo manja od centimetra). Pečemo na 180 °C 8-10 minuta.
8. Korak Nakon što je tijesto pečeno, stavimo ga na kuhinjsku krpu ili papir za pečenje, uklonimo papir za pečenje na kojem se biskvit pekao i zavijemo ga u roladu (još vruće). Zavijeno tijesto ostavimo da se ohladi.
1. Korak Slatko vrhnje prelijemo u manji lončić i zagrijemo gotovo do vrenja (uz rub lončića se prave mjehurići). Zatim dodamo čokoladu i stavimo na stranu. Pričekamo pola minute da se čokolada počne topiti, a zatim promiješamo lopaticom da se sastojci povežu u glatku kremu. Ostavimo da se potpuno ohladi i stvrdne (možemo je pripremiti dan ranije).

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,38 €
Ukupno:
21,42 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual