Sastojci:
- 5 jabuka
- 2 žlice vode
- 1 žlica jabučnog octa
- 1 žličica mljevenog cimeta
- ¼ žličice mljevenog đumbira
- ¼ žličice muškatnog oraščića
- prstohvat soli
- prstohvat BAM mješavine za savijače i pite
Ove slatke, začinjene jabuke s cimetom odlična su ideja i za doručak i za desert. Poslužuju se uz zobene pahuljice, palačinke, sladoled ili kao samostalno jelo.
Vrijeme je za jednostavan jesenski recept. Ove jednostavne jabuke s cimetom oduševljavaju svojim okusom koji je nalik na pitu od jabuka. Ali za razliku od pite od jabuka, koja zahtijeva sate hlađenja, pečenja i ponovnog hlađenja, ovaj recept za mirisne jabuke s cimetom gotov je za manje od 30 minuta.
Dakle, ako žudite za lijepim jesenskim okusom jabuke, ne postoji lakši ili zadovoljavajući način da to dobijete od ovog recepta.
Mješavina za savijače i pite dobra je i za pripremu pite od jabuka. Njome zasladite naribane jabuke, a možete je i posipati po piti.
Ljubitelje jabuka možete impresionirati i sljedećim receptima:
U tavi pomiješajte jabuke, vodu i ocat, poklopite i 15 minuta kuhajte na vrlo laganoj vatri uz povremeno miješanje da jabuke ne zagore na dnu tave.
Otklopite, promiješajte i dodajte cimet, đumbir, muškatni oraščić i sol te ponovno promiješajte. Jabuke trebaju biti mekane, a sok gust.
Jabuke poslužite tople ili ih držite u hladnjaku do 4 dana.