BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Galleta sa slanim karamelom i jabukama

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 40 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9
galleta sa slanim karamelom i jabukama priprema se od socnih jabuka finih jesenskih zacina i domaceg tijesta s maslacem

Galleta sa slanim karamelom i jabukama priprema se od sočnih jabuka, finih jesenskih začina i domaćeg tijesta s maslacem.

Ovaj recept za galletu s jabukama i slanim karamelom okusom će podsjećati na pitu od jabuka. Ako volite jabuke s dodatkom karamela, ovo će zasigurno postati vaša nova omiljena slastica!

Galletu sa slanim karamelom i jabukama pripremit ćemo s prhkim tijestom s maslacem punjenim nadjevom od jabuka i slanog karamela.

Koje jabuke upotrijebiti za pripremu slastice s karamelom? Najbolje će rezultate dati miješane jabuke koje će dati drugačiji i duboki okus. To istovremeno osigurava da neke jabuke ostanu trpke i hrskave, dok će druge stvoriti džem koji će vas odvesti u cimetno-šećerne snove.

Za ljubitelje karamela pripremili smo još nekoliko recepata:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Galleta sa slanim karamelom i jabukama

  • Vrijeme pripreme: 40 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9

Sastojci:

  • prhko tijesto (poveznica za pripremu nalazi se u tekstu recepta)
  • 3 jabuke, oguljene i narezane na male komadiće
  • 110 g BAM preljeva Slani karamel
  • 2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/4 žličice mljevenog klinčića
  • 1/4 žličice mljevenog đumbira
  • 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • prstohvat soli
  • 1 jaje

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Veliki pekač obložite papirom za pečenje. Radnu površinu posipajte brašnom. Prhko tijesto stavite na pripremljeni pekač promjera 31 cm. Na sredinu kruga postavite pekač za torte promjera 23 cm i lagano pritisnite prema dolje. Tako ćemo dobiti udubljenje u koje ćemo umetnuti jabuke. Jabuke ogulite i izvadite im jezgru. Prepolovite ih, a polovice zatim narežite na tanke ploške. U zdjelu s 80 ml BAM preljeva Slani karamel dodajte jabuke, začine i sol. Sve promiješajte drvenom kuhačom.

2. Korak

Jaja pomiješajte sa žlicom vode i premažite prhko tijesto. Sve pecite 30 do 40 minuta, dok jabuke ne omekšaju, a korica ne porumeni. Poslužite sa sladoledom od vanilije!

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,59 €
Ukupno:
5,31 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual