BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Linzeri sa slanim karamelom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 4 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11
keksi koji oblikom podsjecaju na linzere zapravo su keksi s ljesnjacima u tijestu i slasnim nadjevom od karamela keksi ce oduseviti svojim orasastim okusom cimetom te slatkom i blago slanim karamelom 

Keksi koji oblikom podsjećaju na linzere zapravo su keksi s lješnjacima u tijestu i slasnim nadjevom od karamela. Keksi će oduševiti svojim orašastim okusom, cimetom te slatkom i blago slanim karamelom. Keksi neće biti preslatki, pa u njima savršeno funkcionira žlica slanog karamela. Dodat ćemo im smeđi šećer, maslac i vaniliju.

Keksi će zahvaljujući pripremi i pravilno odabranim sastojcima biti mekani s blago hrskavim rubovima. Ako je moguće, pričekajte i kekse pojedite sljedeći dan. Tada se događa čarolija jer će se karamel nataložiti u keksima, čineći ih mekanima i punima okusa. 

BAM savjet: Lješnjake u receptu možete zamijeniti drugim orašastim plodovima. Možete ih zamijeniti istom količinom badema, pistacija ili oraha. Možete ih upotrijebiti sirove ili tostirane. Možete upotrijebiti slane ili neslane, ovisno o tome želite li blago slan/sladak okus. 

Osim ovih keksa možete pripremiti i:


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Linzeri sa slanim karamelom

  • Vrijeme pripreme: 4 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

U sjeckalicu stavite lješnjake i 67 g smeđeg šećera. Izdrobite u vrlo fine mrvice. U srednje velikoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. 

2. Korak

Miješajte maslac s preostalim šećerom velikom brzinom dok ne dobijete potpuno glatku i kremastu smjesu, oko 2 minute. Dodajte jaje i BAM pastu od vanilije te miješajte na velikoj brzini dok se sastojci ne sjedine, približno 1 minutu. Smjesa može izgledati kao da nije sjedinjena ili se zgrušala – to je u redu. Mokrim sastojcima dodajte mješavinu brašna i mljevenih lješnjaka te miješajte na niskoj brzini dok se sastojci ne sjedine. Tijesto će isprva biti mrvičasto i presuho, ali će se konačno sjediniti nakon nekoliko minuta miješanja.

3. Korak

Podijelite tijesto na 2 jednaka dijela, poravnajte ih i omotajte plastičnom folijom. Tijesto hladite u hladnjaku najmanje 3 sata. Ako se hladi dulje od 3 sata, ostavite ga na sobnoj temperaturi barem 30 minuta prije valjanja. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pekače obložite papirom za pečenje.

4. Korak

Uzmite jedno ohlađeno tijesto za kekse. Radnu plohu, ruke i valjak za tijesto obilno posipajte brašnom. Tijesto može postati ljepljivo dok radite, pa imajte dodatno brašno u blizini kako biste ga po potrebi mogli upotrijebiti. Druga je mogućnost da tijesto popuca tijekom valjanja. Pričekajte nekoliko minuta da ponovno omekša. Što više radite s njim, to će postati mekše. Disk razvaljajte na 0,5 cm debljine. Kalupom za kekse izrežite tijesto u oblike. Uvijek budite nježni i polako radite s ovim osjetljivim tijestom. Preostalo tijesto ponovno razvaljajte i nastavite rezati dok sve ne potrošite. Isto ponovite s drugim komadom tijesta. Trebali biste imati oko 50 – 64 keksa ovisno o veličini. Na polovici keksa kalupom za kekse izrežite rupu u sredini. 

5. Korak

Cijele kekse i kekse s rupama stavite na 2 cm jedne od drugih na zasebne pripremljene pekače. Cijele kekse pecite približno 11 do 13 minuta ili dok rubovi lagano ne porumene, a one s rupama pecite približno 10 do 12 minuta. Pekače okrenite na polovici pečenja. Kekse ostavite da se 5 minuta hlade u pekaču. Sve kekse prebacite na rešetku da se do kraja ohlade prije no što ih počnete sastavljati.

6. Korak

Na dno cijelih keksa stavite 2 vrhom pune žličice BAM preljeva Toffee karamel. Na svaki pažljivo stavite keks s rupom i nježno pritisnite prema dolje kako biste dobili sendvič od keksa. Keksi će ostati svježi ako ih 2 dana držite pokrivenima na sobnoj temperaturi, a u hladnjaku mogu trajati do tjedan dana.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,98 €
Ukupno:
17,82 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual