BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Keksi od pistacija

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11
keksi od pistacija
Po ovom receptu možete jednostavno pripremiti kekse od pistacija od samo nekoliko svima poznatih sastojaka. Kako bi keksi doista uspjeli, prije pripreme potrebno je pridržavati se nekoliko savjeta.  Priprema keksa, bez obzira na okus, podrazumijeva i pečenje keksa. Tijekom pripreme potrebno je upotrijebiti kvalitetan maslac.

Osim kvalitetnog maslaca, tijestu je potrebno dati vremena da se ohladi, prije valjanja i nakon rezanja. Tijesto za kekse mora se staviti hladno u zagrijanu pećnicu, inače će se keksi raširiti, naborati, promijeniti oblik i, naravno, okus. Kad se pečeni keksi izvade iz pećnice, i dalje su mekani – tako bi i trebalo biti jer će se tijekom hlađenja stvrdnuti.

Ako su keksi tvrdi kad ih izvadimo iz pećnice, to znači da su previše pečeni. Budući da se i pećnice međusobno razlikuju, sami prilagodite vrijeme pečenja.

Osim keksa od pistacija možete poslužiti i:
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Keksi od pistacija

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

Usitnite pistacije u sjeckalici dok ne dobijete sitne mrvice. Ručnim ili samostojećim mikserom koji je opremljen nastavkom s lopaticom tucite maslac 1 minutu na srednjoj brzini dok ne bude potpuno gladak i kremast. Dodajte šećer u prahu, BAM pastu od vanilije i ekstrakt badema. Zatim tucite na srednjoj do visokoj brzini dok se sastojci ne sjedine. Dodajte brašno, mrvice pistacija i tucite na srednjoj do visokoj brzini dok se sastojci ne sjedine. Tijesto se možda neće odmah sjediniti, ali nastavite ga mijesiti. Tijesto za kekse na kraju će biti gusto.

2. Korak

Tijesto za kekse hladite u hladnjaku najmanje 30 minuta. Ako se hladi dulje od 2 sata, ostavite tijesto na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta prije nego što oblikujete kuglice. Tijesto za kekse bit će vrlo tvrdo nakon toliko dugog stajanja u hladnjaku. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Pekač obložite papirom za pečenje. Od tijesta za kekse oblikujte kuglice veličine otprilike 1 žlice. Stavite kuglice na pekač pazeći da između jedne i druge kuglice bude 2 cm razmaka. Ako je tijesto za kekse previše mrvičasto, razvaljajte ga. Toplina vaših ruku pomoći će popraviti strukturu kuglica.

3. Korak

Pecite kekse dok lagano ne porumene na donjem rubu i jedva porumene na vrhu, oko 14 do 15 minuta. Ostavite kekse da se 5 minuta hlade na pekaču, a zatim ih prebacite na rešetku. Provjerite jesu li keksi hladni na dodir prije nego što ih umočite u BAM namaz od pistacija.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
8,91 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual