Sastojci:
- 130 g oljuštenih pistacija
- 230 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
- 90 g šećera u prahu
- 280 g brašna
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- 1 žličica paste od badema
Po ovom receptu možete jednostavno pripremiti kekse od pistacija od samo nekoliko svima poznatih sastojaka. Kako bi keksi doista uspjeli, prije pripreme potrebno je pridržavati se nekoliko savjeta.
Priprema keksa, bez obzira na okus, podrazumijeva i pečenje keksa. Tijekom pripreme potrebno je upotrijebiti kvalitetan maslac.
Osim kvalitetnog maslaca, tijestu je potrebno dati vremena da se ohladi, prije valjanja i nakon rezanja. Tijesto za kekse mora se staviti hladno u zagrijanu pećnicu, inače će se keksi raširiti, naborati, promijeniti oblik i, naravno, okus.
Kad se pečeni keksi izvade iz pećnice, i dalje su mekani – tako bi i trebalo biti jer će se tijekom hlađenja stvrdnuti.
Ako su keksi tvrdi kad ih izvadimo iz pećnice, to znači da su previše pečeni. Budući da se i pećnice međusobno razlikuju, sami prilagodite vrijeme pečenja.
Osim keksa od pistacija možete poslužiti i: