Muffini kao pužići s cimetom? Zašto ne!
Vrijeme pripreme:
50 min
Zahtjevnost:
2
Broj sastojaka:
16
|
|
Kako vam zvuči tijesto pripremljeno za pužiće s cimetom pečeno u pekaču za muffine? Ako potvrdno klimate glavom, na pravom ste mjestu. Ako vam se ova kombinacija ne čini prikladnom, nastavite pregledavati kategoriju naših ostalih recepata.
Muffini s okusom pužića s cimetom bit će mekani kao oblačići, a posebno su impresivni s nadjevom od maslaca s cimetom i šećerom te prekrasnom glazurom od krem sira!
Pužići s cimetom jedna su od onih čarobnih slastica čiji je okus kao da sadrže milijun sastojaka, ali zapravo je potrebno samo nekoliko osnovnih.
- Brašno: Višenamjensko brašno izvrsno je za izradu mekanog, nježnog i lagano pečenog tijesta.
- Šećer u prahu: Treba nam i malo šećera u prahu koji će aktivirati kvasac i malo zasladiti tijesto.
- Suhi kvasac: obično upotrebljavamo suhi kvasac. Ali možemo upotrijebiti i običan, u tom slučaju samo moramo udvostručiti vrijeme dizanja.
- Maslac: Maslac nam treba i za tijesto za pužiće s cimetom i za nadjev s cimetom i šećerom. Preporučujemo da upotrijebite neslani maslac jer ćete tako lakše kontrolirati koliko ste soli dodali u recept.
- Mlijeko: U ovom receptu možete upotrijebiti bilo koju vrstu mlijeka, ali za vrlo mekano tijesto u kojem se osjeti maslac preporučujemo upotrebu punomasnog mlijeka.
- Jaja: Jaja će našem tijestu dati mekanu strukturu.
- Cimet: Naravno, za nadjev s cimetom i šećerom trebat ćemo cimet. U tijesto se može dodati još jedna žličica cimeta.
- Smeđi šećer: Smeđi je šećer savršeni karamelasto mekani šećer koji možemo upotrijebiti za nadjev s cimetom i šećerom. Upotrijebiti možemo i bijeli ili tamnosmeđi šećer.
- Krem sir: Pužići s cimetom pravi okus imaju samo ako ih premažemo preljevom od krem sira. Za lijepu kremastu i glatku teksturu upotrijebite krem sir sobne temperature.
Ljubitelje cimeta oduševit će: