Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Muffini kao pužići s cimetom? Zašto ne!

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 50 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 16
kako vam zvuci tijesto pripremljeno za puzice s cimetom peceno u pekacu za muffine ako potvrdno klimate glavom na pravom ste mjestu

Kako vam zvuči tijesto pripremljeno za pužiće s cimetom pečeno u pekaču za muffine? Ako potvrdno klimate glavom, na pravom ste mjestu. Ako vam se ova kombinacija ne čini prikladnom, nastavite pregledavati kategoriju naših ostalih recepata. Muffini s okusom pužića s cimetom bit će mekani kao oblačići, a posebno su impresivni s nadjevom od maslaca s cimetom i šećerom te prekrasnom glazurom od krem sira!

Pužići s cimetom jedna su od onih čarobnih slastica čiji je okus kao da sadrže milijun sastojaka, ali zapravo je potrebno samo nekoliko osnovnih.

  • Brašno: Višenamjensko brašno izvrsno je za izradu mekanog, nježnog i lagano pečenog tijesta.
  • Šećer u prahu: Treba nam i malo šećera u prahu koji će aktivirati kvasac i malo zasladiti tijesto.
  • Suhi kvasac: obično upotrebljavamo suhi kvasac. Ali možemo upotrijebiti i običan, u tom slučaju samo moramo udvostručiti vrijeme dizanja.
  • Maslac: Maslac nam treba i za tijesto za pužiće s cimetom i za nadjev s cimetom i šećerom. Preporučujemo da upotrijebite neslani maslac jer ćete tako lakše kontrolirati koliko ste soli dodali u recept.
  • Mlijeko: U ovom receptu možete upotrijebiti bilo koju vrstu mlijeka, ali za vrlo mekano tijesto u kojem se osjeti maslac preporučujemo upotrebu punomasnog mlijeka.
  • Jaja: Jaja će našem tijestu dati mekanu strukturu.
  • Cimet: Naravno, za nadjev s cimetom i šećerom trebat ćemo cimet. U tijesto se može dodati još jedna žličica cimeta.
  • Smeđi šećer: Smeđi je šećer savršeni karamelasto mekani šećer koji možemo upotrijebiti za nadjev s cimetom i šećerom. Upotrijebiti možemo i bijeli ili tamnosmeđi šećer.
  • Krem sir: Pužići s cimetom pravi okus imaju samo ako ih premažemo preljevom od krem sira. Za lijepu kremastu i glatku teksturu upotrijebite krem sir sobne temperature.

Ljubitelje cimeta oduševit će:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Muffini kao pužići s cimetom? Zašto ne!

  • Vrijeme pripreme: 50 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 16

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 65 g šećera
  • 2 1/4 žličice suhog kvasca
  • sol
  • 355 ml mlijeka
  • 1 jaje sobne temperature
  • 85 g maslaca
  • 55 g maslaca sobne temperature
  • 130 g šećera
  • žličica mljevenog cimeta
  • sol

Upute za pripremu:

1. Korak

U velikoj zdjeli pomiješajte 240 g brašna, kvasac, sol i šećer. U zdjeli prikladnoj za mikrovalnu pećnicu zagrijavajte mlijeko i maslac 30 sekundi dok ne postanu topli i dok se maslac uglavnom ne otopi. Mješavina treba biti topla, ali ne vruća. Ako je prevruća, ohladite je prije dodavanja kvasca kako ne biste uništili kvasac. U mješavini s brašnom dodajte jaje, toplo mlijeko i maslac. Miješajte na maloj brzini i postupno povećavajte brzinu dok se sastojci potpuno ne sjedine, oko 2 minute.

2. Korak

Smjesu dobro ostružite sa stijenki posude i dodajte još 120 g brašna. Sve zajedno miješajte dok se sastojci ne povežu. Preostalu količinu brašna dodajte malo po malo dok se tijesto ne oblikuje u kuglu. Prebacite tijesto na dobro pobrašnjenu podlogu i mijesite ga oko 10 minuta dok ne dobijete glatko tijesto koje se može razvlačiti među prstima bez kidanja. To znači da se gluten razvio te će tijesto biti mekano i izgledati kao jastučić. Tijesto prebacite u nauljenu zdjelu i prekrijte ga. Ostavite da se diže na toplom mjestu 1 sat ili dok se ne udvostruči.

3. Korak

Dok se tijesto diže, pripremite nadjev. Pomiješajte šećer, cimet i sol u maloj posudi i dobro promiješajte. Dignuto tijesto razvaljajte na dobro pobrašnjenoj površini u dugačak pravokutnik veličine približno 18 x 12 cm. Tijesto premažite maslacem za nadjev sve do ruba. Po maslacu posipajte mješavinu sa šećerom i pritisnite je kako bi se zalijepila za maslac. S duljeg kraja zarolajte tijesto u čvrstu roladu, a donji rub zatvorite tako da pritisnete tijesto.

4. Korak

Koncem ili vrlo oštrim nožem izrežite tijesto na 12 jednakih pužića. Kalup za muffine obilno namažite maslacem i svaki pužić stavite u košaricu za muffine te pritom pazite da tijesto ne izlazi iz košarice. Lagano prekrijte krpom i ostavite da se diže još sat vremena kako bi se tijesto udvostručilo i napuhnulo. Pužiće s cimetom pecite na 180 °C 20 minuta ili dok ne porumene.

5. Korak

Dok se muffini u stilu pužića s cimetom hlade, pripremite glazuru. Krem sir stavite u zdjelu prikladnu za mikrovalnu pećnicu i stavite ga u mikrovalnu pećnicu 15 do 30 sekundi ili dok ne omekša. Dodajte šećer u prahu, mlijeko, sol i BAM pastu od vanilije. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Žlicom ravnomjerno rasporedite po 12 muffina.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
8,91 €

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual