1
U velikoj zdjeli pomiješajte 240 g brašna, kvasac, sol i šećer. U zdjeli prikladnoj za mikrovalnu pećnicu zagrijavajte mlijeko i maslac 30 sekundi dok ne postanu topli i dok se maslac uglavnom ne otopi. Mješavina treba biti topla, ali ne vruća. Ako je prevruća, ohladite je prije dodavanja kvasca kako ne biste uništili kvasac. U mješavini s brašnom dodajte jaje, toplo mlijeko i maslac. Miješajte na maloj brzini i postupno povećavajte brzinu dok se sastojci potpuno ne sjedine, oko 2 minute.
2
Smjesu dobro ostružite sa stijenki posude i dodajte još 120 g brašna. Sve zajedno miješajte dok se sastojci ne povežu. Preostalu količinu brašna dodajte malo po malo dok se tijesto ne oblikuje u kuglu. Prebacite tijesto na dobro pobrašnjenu podlogu i mijesite ga oko 10 minuta dok ne dobijete glatko tijesto koje se može razvlačiti među prstima bez kidanja. To znači da se gluten razvio te će tijesto biti mekano i izgledati kao jastučić. Tijesto prebacite u nauljenu zdjelu i prekrijte ga. Ostavite da se diže na toplom mjestu 1 sat ili dok se ne udvostruči.
3
Dok se tijesto diže, pripremite nadjev. Pomiješajte šećer, cimet i sol u maloj posudi i dobro promiješajte. Dignuto tijesto razvaljajte na dobro pobrašnjenoj površini u dugačak pravokutnik veličine približno 18 x 12 cm. Tijesto premažite maslacem za nadjev sve do ruba. Po maslacu posipajte mješavinu sa šećerom i pritisnite je kako bi se zalijepila za maslac. S duljeg kraja zarolajte tijesto u čvrstu roladu, a donji rub zatvorite tako da pritisnete tijesto.
4
Koncem ili vrlo oštrim nožem izrežite tijesto na 12 jednakih pužića. Kalup za muffine obilno namažite maslacem i svaki pužić stavite u košaricu za muffine te pritom pazite da tijesto ne izlazi iz košarice. Lagano prekrijte krpom i ostavite da se diže još sat vremena kako bi se tijesto udvostručilo i napuhnulo. Pužiće s cimetom pecite na 180 °C 20 minuta ili dok ne porumene.
5
Dok se muffini u stilu pužića s cimetom hlade, pripremite glazuru. Krem sir stavite u zdjelu prikladnu za mikrovalnu pećnicu i stavite ga u mikrovalnu pećnicu 15 do 30 sekundi ili dok ne omekša. Dodajte šećer u prahu, mlijeko, sol i BAM pastu od vanilije. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Žlicom ravnomjerno rasporedite po 12 muffina.