BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Muffini kao pužići s cimetom? Zašto ne!

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 50 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 16
kako vam zvuci tijesto pripremljeno za puzice s cimetom peceno u pekacu za muffine ako potvrdno klimate glavom na pravom ste mjestu

Kako vam zvuči tijesto pripremljeno za pužiće s cimetom pečeno u pekaču za muffine? Ako potvrdno klimate glavom, na pravom ste mjestu. Ako vam se ova kombinacija ne čini prikladnom, nastavite pregledavati kategoriju naših ostalih recepata. Muffini s okusom pužića s cimetom bit će mekani kao oblačići, a posebno su impresivni s nadjevom od maslaca s cimetom i šećerom te prekrasnom glazurom od krem sira!

Pužići s cimetom jedna su od onih čarobnih slastica čiji je okus kao da sadrže milijun sastojaka, ali zapravo je potrebno samo nekoliko osnovnih.

  • Brašno: Višenamjensko brašno izvrsno je za izradu mekanog, nježnog i lagano pečenog tijesta.
  • Šećer u prahu: Treba nam i malo šećera u prahu koji će aktivirati kvasac i malo zasladiti tijesto.
  • Suhi kvasac: obično upotrebljavamo suhi kvasac. Ali možemo upotrijebiti i običan, u tom slučaju samo moramo udvostručiti vrijeme dizanja.
  • Maslac: Maslac nam treba i za tijesto za pužiće s cimetom i za nadjev s cimetom i šećerom. Preporučujemo da upotrijebite neslani maslac jer ćete tako lakše kontrolirati koliko ste soli dodali u recept.
  • Mlijeko: U ovom receptu možete upotrijebiti bilo koju vrstu mlijeka, ali za vrlo mekano tijesto u kojem se osjeti maslac preporučujemo upotrebu punomasnog mlijeka.
  • Jaja: Jaja će našem tijestu dati mekanu strukturu.
  • Cimet: Naravno, za nadjev s cimetom i šećerom trebat ćemo cimet. U tijesto se može dodati još jedna žličica cimeta.
  • Smeđi šećer: Smeđi je šećer savršeni karamelasto mekani šećer koji možemo upotrijebiti za nadjev s cimetom i šećerom. Upotrijebiti možemo i bijeli ili tamnosmeđi šećer.
  • Krem sir: Pužići s cimetom pravi okus imaju samo ako ih premažemo preljevom od krem sira. Za lijepu kremastu i glatku teksturu upotrijebite krem sir sobne temperature.

Ljubitelje cimeta oduševit će:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 65 g šećera
  • 2 1/4 žličice suhog kvasca
  • sol
  • 355 ml mlijeka
  • 1 jaje sobne temperature
  • 85 g maslaca
  • 55 g maslaca sobne temperature
  • 130 g šećera
  • žličica mljevenog cimeta
  • sol
Tiktok mojacokolada

Upute za pripremu:

1
U velikoj zdjeli pomiješajte 240 g brašna, kvasac, sol i šećer. U zdjeli prikladnoj za mikrovalnu pećnicu zagrijavajte mlijeko i maslac 30 sekundi dok ne postanu topli i dok se maslac uglavnom ne otopi. Mješavina treba biti topla, ali ne vruća. Ako je prevruća, ohladite je prije dodavanja kvasca kako ne biste uništili kvasac. U mješavini s brašnom dodajte jaje, toplo mlijeko i maslac. Miješajte na maloj brzini i postupno povećavajte brzinu dok se sastojci potpuno ne sjedine, oko 2 minute.
2
Smjesu dobro ostružite sa stijenki posude i dodajte još 120 g brašna. Sve zajedno miješajte dok se sastojci ne povežu. Preostalu količinu brašna dodajte malo po malo dok se tijesto ne oblikuje u kuglu. Prebacite tijesto na dobro pobrašnjenu podlogu i mijesite ga oko 10 minuta dok ne dobijete glatko tijesto koje se može razvlačiti među prstima bez kidanja. To znači da se gluten razvio te će tijesto biti mekano i izgledati kao jastučić. Tijesto prebacite u nauljenu zdjelu i prekrijte ga. Ostavite da se diže na toplom mjestu 1 sat ili dok se ne udvostruči.
3
Dok se tijesto diže, pripremite nadjev. Pomiješajte šećer, cimet i sol u maloj posudi i dobro promiješajte. Dignuto tijesto razvaljajte na dobro pobrašnjenoj površini u dugačak pravokutnik veličine približno 18 x 12 cm. Tijesto premažite maslacem za nadjev sve do ruba. Po maslacu posipajte mješavinu sa šećerom i pritisnite je kako bi se zalijepila za maslac. S duljeg kraja zarolajte tijesto u čvrstu roladu, a donji rub zatvorite tako da pritisnete tijesto.
4
Koncem ili vrlo oštrim nožem izrežite tijesto na 12 jednakih pužića. Kalup za muffine obilno namažite maslacem i svaki pužić stavite u košaricu za muffine te pritom pazite da tijesto ne izlazi iz košarice. Lagano prekrijte krpom i ostavite da se diže još sat vremena kako bi se tijesto udvostručilo i napuhnulo. Pužiće s cimetom pecite na 180 °C 20 minuta ili dok ne porumene.
5
Dok se muffini u stilu pužića s cimetom hlade, pripremite glazuru. Krem sir stavite u zdjelu prikladnu za mikrovalnu pećnicu i stavite ga u mikrovalnu pećnicu 15 do 30 sekundi ili dok ne omekša. Dodajte šećer u prahu, mlijeko, sol i BAM pastu od vanilije. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Žlicom ravnomjerno rasporedite po 12 muffina.

Autor:
Urša R., Ustvarjalka vsebin

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
9,90 €8,91 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual