BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Naj vas v vročih poletnih dneh osveži kraljica čokolade!

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 17
naj vas v vrocih poletnih dneh osvezi kraljica cokolade

Ne sumnjamo da se svim ljubiteljima čokolade prikrao osmijeh na lice kad su vidjeli ovaj naslov. Ako u vama ima barem malo čokoholičara, ova čokoladna torta će vas zasigurno oduševiti!

Ovoj nevjerojatnoj čokoladnoj poslastici teško bi bilo pronaći prikladnije ime, budući da je ova čokoladna bomba kraljica čokolade u svakom pogledu. Nesumnjivo, posebno zadovoljni će biti oni koji se nikako ne mogu odlučiti koja je njihova omiljena vrsta čokolade - torta je naime napravljena od čak 3 vrste čokolade! Točka na i izvrsnom čokoladnom biskvitu je kombinacija triju krema različitih vrsta čokolade - bijele, mliječne i tamne. Priprema torte nije jako zahtjevna, ali zahtijeva dosta vremena i strpljenja. Bez brige, na kraju će svi vaši napori biti više nego nagrađeni!

Pribor:

  • okrugli kalup za torte
  • papir za pečenje
  • veća posuda
  • manja posuda
  • metlica
  • električni mikser
  • lonac
  • pladanj za posluživanje
  • lopatica
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Naj vas v vročih poletnih dneh osveži kraljica čokolade!

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 17

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 100 g kakaa
  • 300 g šećera
  • 2 jaja
  • prstohvat soli
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica BAM paste od vanilije
  • 125 ml kave
  • 250 ml običnog jogurta
  • 120 ml ulja

Upute za pripremu:

1. Korak Okrugli lim za pečenje obložite papirom za pečenje. U velikoj zdjeli najprije pomiješajte suhe sastojke s brašnom, prosijanim brašnom, kakaom, šećerom i praškom za pecivo. U maloj zdjeli s električnim mikserom dobro izmiješajte vlažne sastojke - jogurt, ulje, jaja i dodajte vanilin šećer. Kad se vlažni sastojci potpuno pomiješaju, dodajte ih suhim sastojcima u veću zdjelu i lagano miješajte, uz lagano dodavanje već kuhane kave. Kad su sastojci potpuno natopljeni, smjesu podijelite na dva jednaka dijela. Prvo ispecite prvu polovicu u okrugloj posudi za pečenje, a drugu polovicu kad se peče. Pecite na 175 ° C oko 35-40 minuta. Možete provjeriti je li biskvit pečen čačkalicom tako da ga zalijepite na sredinu tijesta. Ako na čačkalici postoje komadići tijesta, onda tijesto još nije pečeno. Ako je čačkalica potpuno suha ili je na njoj vrlo malo suhih komada tijesta, peče se. Nakon što je biskvit pečen, pričekajte oko 30 minuta da se ohladi, a zatim ga izvadite iz posude za pečenje.
1. Korak Dok se biskvit hladi, pripremite ganache kremu - glatku mješavinu čokolade i slatkog vrhnja koja lijepo začinja bilo koji desert, a priprema se i brzo i lako. Tri različite vrste kreme od ganachea lijepo će začiniti izgled i okus torte. Postupak proizvodnje isti je za sve kreme od ganachea, razlikuje se samo u vrsti čokolade i količini sastojaka. Čokoladu prvo naribajte ili naribajte. U međuvremenu, zagrijte slatko vrhnje u škampi, ali pazite da ga ne prokuha jer se u kremi od ganachea mogu stvoriti kvržice. Nakon što maknite slatko vrhnje s vatre, prelijte ga nasjeckanom ili naribanom čokoladom i ostavite da odstoji oko 2 minute. Zatim kružnim pokretima lagano umiješajte čokoladu i slatko vrhnje kako biste dobili ujednačenu i glatku smjesu. Stavite kremu u zamrzivač na 15 minuta, a zatim je pomiješajte električnim mikserom.
1. Korak Dakle, spremni ste za posljednji i najvažniji dio - pripremu kolača! Stavite prvu polovicu biskvita na pladanj za posluživanje i premažite ga tamnom čokoladnom ganache kremom. Pomoću styling-lopatice spravite kremu i stavite ladicu u hladnjak na 30 minuta. Nakon toga, pokrijte kremu od tamne čokolade ganache s mliječnom čokoladnom kremom od ganache-a i vratite pladanj natrag u hladnjak na 30 minuta. Zatim drugu polovicu biskvita stavite na kremu od ganache-a od bijele čokolade i tu polovinu biskvita premažite mliječnom čokoladnom kremom od ganache-a, izravnajte je styling-om i stavite pladanj u hladnjak na 30 minuta. Kad se torta potpuno stvrdne, nemojte zaboraviti ukras. Preljev možete pripremiti na isti način na koji ste napravili kremu od ganachea, ali koristite tamnu ili bijelu čokoladu koja će pružiti neki kontrast. Također možete jednostavno posipati gornji sloj kreme od ganache-a od mliječne čokolade s malo nasječene ili naribane tamne i bijele čokolade, a kraljica čokolade bit će spremna za slatke poslastice!
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual