BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Najbolja čokoladna torta

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 18
najbolja cokoladna torta

Več dugo slušamo da želite odličan recept za čokoladnu tortu. Trajalo je neko vrijeme, ali sada je tu. Vaš novi omiljeni recept za najbolju čokoladnu tortu. Sigurno se sjećate filma Matilda i scene u kojoj je dječak prisiljen jesti veliku i najsočnij čokoladnu tortu.

Kad pojedete prvi komad najbolje čokoladne torte prema dolje navedenom receptu, brzo ćete se osjećati kao dječak sa scene.

Najbolja čokoladna torta priprema se s BAM tamnom čokoladom, koja postaje nezamjenjiva u pripremi slastica, gdje glavnu ulogu igra pravi i gorki okus čokolade, BAM kakao u prahu pripremljen od odabranih zrna kakaovca najbolje kvalitete i BAM pasta od vanilije, što osigurava da su sastojci još bolje slažu. Buttermilk ili mlaćenica daju sočnost ovom receptu.

BAM savjet: Mlaćenica se može pronaći u trgovinama na policama mliječnih proizvoda, obično joj je mjesto pored maslaca. No, njegovu zamjenu možete pripremiti kod kuće. Pripremite ga tako da u mlijeko dodate par kapi limuna i ostavite da odstoji najmanje 5 minuta. Nakon tog vremena mlijeko postaje gusto i grudasto i kao takvo zamjenjuje mlaćenicu u svakom receptu.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 220 g višenamjenskog brašna
  • 60 g BAM kakao praha
  • 350 g šećera u prahu
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 120 ml biljnog ulja
  • 2 velika jaja na sobnoj temperaturi
  • 2 žličice BAM paste od vanilije
  • 240 ml mlaćenice na sobnoj temperaturi
  • 240 ml svježe kuhane kave (može i bez kofeina)

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Namastite dva kalupa za torte promjera 22 cm maslacem i obložite papirom za pečenje. Papir za pečenje pomaže da se pečeni biskvit lakše izvadi iz pleha.
2
Pripremite biskvitno tijesto. U zdjelu dodajte brašno, BAM kakao u prahu, šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol te promiješajte da se sastojci sjedine. U posebnoj zdjeli pomiješajte ulje, jaja i BAM pastu od vanilije. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte mlaćenicu i miješajte dok se ne sjedini sa sastojcima. Mokre sastojke dodajte suhima i dodajte svježe skuhanu i još toplu kavu. Promiješajte da se svi sastojci sjedine.
3
Pečen biskvit izvadite iz pećnice i stavite na rešetku. Pustite da se potpuno ohladi u kalupu za tortu.
1
Umutite maslac na srednjoj brzini mikserom da postane kremast. Tucite oko 2 minute. Dodajte šećer, BAM kakao u prahu, 3 žlice slatkog vrhnja, sol i BAM pastu od vanilije. Tucite pri niskoj brzini 30 sekundi, a zatim miješajte pri velikoj brzini još 1 minutu. Dodajte još malo šećera ili BAM kakao praha ako je krema od čokoladnog maslaca prerijetka ili 1-2 žlice vrhnja ako je pregusta. Po želji dodajte prstohvat soli.
1
Ako je ohlađeni biskvit kupolast na vrhu, izrežite tanki sloj s vrhova velikim nazubljenim nožem kako biste stvorili ravnu površinu. Stavite jedan sloj torte na pladanj za tortu ili tanjur za posluživanje. Gornji sloj ravnomjerno premažite kremom od čokoladnog maslaca. Dodajte još jedan sloj u čokoladnu smjesu i premažite vrh i strane preostalom kremom od čokoladnog maslaca. Ukrasite čokoladnim ganacheom, pripremljenim s BAM tamnom čokoladom, ukrasite BAM hrskavim ili odaberite neki drugi ukras po svom izboru. Prije rezanja tortu ostavite u hladnjaku najmanje 30 do 60 minuta. To pomaže u održavanju oblika torte pri rezanju.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-4,37 €
Ukupno:
43,70 €39,33 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual