BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Pita s nadjevom od pistacija

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10
pita s nadjevom od pistacija

Recept za odličnu pitu s namazom od pistacija by Mojačokolada.si. Oduševit će sve ljubitelje pistacija jer je naš namaz od pistacija izrazito kremast i ima pravi okus pistacija. Sadrži bar 50% pistacija fino samljevenih u pastu od pistacija, što stvara divno delikatnu i kremastu osnovu za ovaj namaz. Namaz je idealan za pripremu vrhunskih slastica, a savršen je i za punjenje kroasana, pita i ostalih peciva.

Recept je nastao u suradnji s gurmanijekartako.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Pita s nadjevom od pistacija

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Kekse sameljemo u mrvice, dodamo nasjeckane lješnjake i rastopljeni maslac. Promiješamo i rasporedimo u kalup. Tako pripremljeno dno od keksa stavimo u hladnjak na 15 minuta da se stvrdne.
2. Korak Pećnicu zagrijemo na 180 °C. Dno od keksa pečemo 10 minuta. Nakon pečenja ostavimo da se potpuno ohladi.
3. Korak Za to vrijeme pripremimo kremu. Za kremu zagrijemo slatko vrhnje (tako da se uz rub lončića pojave mjehurići) i dodamo mu bijelu čokoladu. Sklonimo i pričekamo pola minute da se čokolada otopi. Zatim promiješamo lopaticom da dobijemo glatku kremu. Ohladimo i pričekamo da se stvrdne. Ovaj dio možemo pripremiti već dan prije pripreme.
4. Korak U pripremljenu kremu dodamo namaz od pistacije i mascarpone sir. Promiješamo tako da dobijemo jednoličnu kremu, koju rasporedimo po dnu od keksa.
5. Korak Sve zajedno prelijemo ganacheom od mliječne čokolade, koji pripremimo na isti način kao i kremu od bijele čokolade, samo što ovaj put koristimo kremastu mliječnu čokoladu. Tako pripremljenim ganacheom prelijemo kremu od pistacije, pospemo nasjeckanim pistacijama i pričekamo nekoliko sati ili još bolje preko noći da se kreme stvrdnu.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,98 €
Ukupno:
17,82 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual