
Sastojci:
- 180g kakao keksa
- 80g maslaca
- 20g BAM premium pečeni lješnjaci
- 100g slatkog vrhnja
- 100g BAM bijele čokolade
- 100g namaza od pistacija by Mojačokolada.si
- 350g mascarpone sira
- 130g BAM mliječne čokolade
- 100g slatkog vrhnja
- Nasjeckane pistacije za posipanje
Upute za pripremu:
1
Kekse sameljemo u mrvice, dodamo nasjeckane lješnjake i rastopljeni maslac. Promiješamo i rasporedimo u kalup. Tako pripremljeno dno od keksa stavimo u hladnjak na 15 minuta da se stvrdne.
2
Pećnicu zagrijemo na 180 °C. Dno od keksa pečemo 10 minuta. Nakon pečenja ostavimo da se potpuno ohladi.
3
Za to vrijeme pripremimo kremu. Za kremu zagrijemo slatko vrhnje (tako da se uz rub lončića pojave mjehurići) i dodamo mu bijelu čokoladu. Sklonimo i pričekamo pola minute da se čokolada otopi. Zatim promiješamo lopaticom da dobijemo glatku kremu. Ohladimo i pričekamo da se stvrdne. Ovaj dio možemo pripremiti već dan prije pripreme.
4
U pripremljenu kremu dodamo namaz od pistacije i mascarpone sir. Promiješamo tako da dobijemo jednoličnu kremu, koju rasporedimo po dnu od keksa.
5
Sve zajedno prelijemo ganacheom od mliječne čokolade, koji pripremimo na isti način kao i kremu od bijele čokolade, samo što ovaj put koristimo kremastu mliječnu čokoladu. Tako pripremljenim ganacheom prelijemo kremu od pistacije, pospemo nasjeckanim pistacijama i pričekamo nekoliko sati ili još bolje preko noći da se kreme stvrdnu.