BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Pita s nadjevom od pistacija

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 10
pita s nadjevom od pistacija

Recept za odličnu pitu s namazom od pistacija by Mojačokolada.si. Oduševit će sve ljubitelje pistacija jer je naš namaz od pistacija izrazito kremast i ima pravi okus pistacija. Sadrži bar 50% pistacija fino samljevenih u pastu od pistacija, što stvara divno delikatnu i kremastu osnovu za ovaj namaz. Namaz je idealan za pripremu vrhunskih slastica, a savršen je i za punjenje kroasana, pita i ostalih peciva.


Recept je nastao u suradnji s gurmanijekartako.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Upute za pripremu:

1
Kekse sameljemo u mrvice, dodamo nasjeckane lješnjake i rastopljeni maslac. Promiješamo i rasporedimo u kalup. Tako pripremljeno dno od keksa stavimo u hladnjak na 15 minuta da se stvrdne.
2
Pećnicu zagrijemo na 180 °C. Dno od keksa pečemo 10 minuta. Nakon pečenja ostavimo da se potpuno ohladi.
3
Za to vrijeme pripremimo kremu. Za kremu zagrijemo slatko vrhnje (tako da se uz rub lončića pojave mjehurići) i dodamo mu bijelu čokoladu. Sklonimo i pričekamo pola minute da se čokolada otopi. Zatim promiješamo lopaticom da dobijemo glatku kremu. Ohladimo i pričekamo da se stvrdne. Ovaj dio možemo pripremiti već dan prije pripreme.
4
U pripremljenu kremu dodamo namaz od pistacije i mascarpone sir. Promiješamo tako da dobijemo jednoličnu kremu, koju rasporedimo po dnu od keksa.
5
Sve zajedno prelijemo ganacheom od mliječne čokolade, koji pripremimo na isti način kao i kremu od bijele čokolade, samo što ovaj put koristimo kremastu mliječnu čokoladu. Tako pripremljenim ganacheom prelijemo kremu od pistacije, pospemo nasjeckanim pistacijama i pričekamo nekoliko sati ili još bolje preko noći da se kreme stvrdnu.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-3,77 €
Ukupno:
37,70 €33,93 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual