Sastojci:
- 7 g želatine
- 300 g šećera
- 180 ml vode
- 170 g kondenziranog mlijeka
- 350 g BAM bijele čokolade
Pred tobom je savršena torta, slastičarskim rječnikom „gola”. Dakle, torta koju treba ukrasiti. Tortu možeš ukrasiti čokoladnim ganacheom ili drugom ganache kremom, možeš pripremiti preljev i njima preliti svoju tortu. Osim recepta, želim s tobom podijeliti i nekoliko savjeta uz koje će tvoje torte oduševiti i izgledom i okusom.
Za prelijevanje pripremi pekač u koji će se uliti višak preljeva. Na pekač stavi prozirnu foliju koja će uhvatiti višak preljeva, pa nećeš morati čistiti pekač. Prije prelijevanja pripazi da stranice torte budu ravne, a rubovi oštri. Pripazi i da na površini koju prelijevaš ne bude kondenzacije. Time ćeš spriječiti da preljev sklizne s torte.
Ovaj smo put pripremili recept za preljev od bijele BAM čokolade koja je oblikovana u manje čokoladne kapi, što omogućuje brzo i jednoliko topljenje.