Sastojci:
- 360 g šećera u prahu
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- 2 žličice agavinog sirupa ili meda
- 67 – 75 ml vode sobne temperature
- prstohvat soli
Ako vam treba jednostavan preljev za ukrašavanje kolačića, na pravom ste mjestu! Ako vaše slastičarske vještine nisu baš na visini ili želite da vam u pripremi pomognu male dječje ruke, vaši blagdanski kolačići svejedno mogu izgledati kao da su ih napravili pravi majstori. Prema našem novom receptu za lagani preljev za kolačiće dobit ćete preljev koji će se lijepo stvrdnuti i tako se vaši kolačići neće lijepiti jedan za drugi.
Za preljev vam je potrebno samo pet sastojaka: šećer, BAM pasta od vanilije, agavin sirup ili med te sol i voda. Stvarno jednostavno!
BAM savjet: preljev za kolačiće najprije nanesite na vanjske rubove, a zatim popunite sredinu. Ako na preljev dodajete posip, dodajte ga odmah nakon što na kolačiće nanesete preljev.
Ovu glazuru ili preljev možete upotrijebiti za ukrašavanje kolačića kao što su: