Sastojci:
- 170 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
- 150 g šećera
- 1 veliko jaje sobne temperature
- 2 žličice BAM paste od vanilije
- 50 g BAM bademovog brašna
- 230 g višenamjenskog brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
Danas je dan kad službeno možemo započeti blagdansku sezonu pečenja. Popis obavezno mora početi receptom za klasično ukrašene božićne kolačiće. Ne postoji ništa bolje od običnih božićnih šećernih kolačića. Njihova priprema jako je jednostavna jer nam je za pripremu potrebno manje od deset sastojaka koji su svima dobro poznati i sigurno ih uvijek imate kod kuće.
Kolačići koje pripremate po ovom receptu bit će mekani, ali lagano hrskavi. Kolačići će tijekom pečenja zadržati odabrani oblik, s lijepom ravnom površinom za ukrašavanje. Upravo zbog jednostavnih sastojaka, ovaj je recept lagan i dostupan svima.
BAM savjet: preporučujemo da upotrijebite jaja sobne temperature. Ona će se lakše i brže sjediniti s tijestom za kolačiće. Još jedan savjet: ako je u receptu naveden maslac sobne temperature, uvijek upotrijebite i jaja sobne temperature.
Uz božićne šećerne kolačiće možete poslužiti i: