BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Božićni šećerni kolačići

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 8
bozicni secerni kolacici

Danas je dan kad službeno možemo započeti blagdansku sezonu pečenja. Popis obavezno mora početi receptom za klasično ukrašene božićne kolačiće. Ne postoji ništa bolje od običnih božićnih šećernih kolačića. Njihova priprema jako je jednostavna jer nam je za pripremu potrebno manje od deset sastojaka koji su svima dobro poznati i sigurno ih uvijek imate kod kuće.

Kolačići koje pripremate po ovom receptu bit će mekani, ali lagano hrskavi. Kolačići će tijekom pečenja zadržati odabrani oblik, s lijepom ravnom površinom za ukrašavanje. Upravo zbog jednostavnih sastojaka, ovaj je recept lagan i dostupan svima.

BAM savjet: preporučujemo da upotrijebite jaja sobne temperature. Ona će se lakše i brže sjediniti s tijestom za kolačiće. Još jedan savjet: ako je u receptu naveden maslac sobne temperature, uvijek upotrijebite i jaja sobne temperature.

Uz božićne šećerne kolačiće možete poslužiti i:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Božićni šećerni kolačići

  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 8

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak U velikoj posudi ručnim ili stajaćim mikserom mutite maslac dok dobijete kremastu i glatku smjesu – približno 1 minutu. Dodajte šećer i tucite na velikoj brzini da smjesa postane lagana i prozračna, oko 3 do 4 minute. Po potrebi ostružite stranice i dno posude. Dodajte jaje, BAM pastu od vanilije i mutite na srednjoj brzini dok se sastojci ne sjedine, približno 2 minute. Po potrebi ostružite stranice i dno posude.
2. Korak U srednje velikoj posudi pomiješajte BAM bademovo brašno, višenamjensko brašno, prašak za pecivo i sol. Postupno dodajte brašno: smanjite brzinu na mikseru i dodajte otprilike polovicu smjese s brašnom i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte preostalo brašno i nastavite miješati dok se sastojci ne sjedine. Ako vam se čini da je tijesto još premekano, možete dodati još 1 žlicu brašna kako biste dobili bolju konzistenciju za valjanje.
3. Korak Pripremljeno tijesto podijelite na dva jednaka dijela. Svaki komad razvaljajte na papiru za pečenje na debljinu od oko 0,5 cm. Tijesto stavite na pekač, lagano pokrijte i hladite 1 – 2 sata. Hlađenje je obavezno.
1. Korak Kad je tijesto skoro ohlađeno, zagrijte pećnicu na 180 °C. 2 – 3 velika pekača obložite papirom za pečenje ili silikonskom podlogom za pečenje. Broj serija ovisit će o tome koliko su kolačići veliki/mali. Jedan komad tijesta iz hladnjaka izrežite kalupom za kekse. Izrezano tijesto prebacite u pripremljeni pekač. Preostalo tijesto ponovno razvaljajte i nastavite rezati dok sve ne potrošite. Pecite kolačiće 10 – 12 minuta dok ne dobiju boju na vrhu i uz rubove. Kolačiće ostavite da se približno 5 minuta hlade u pekaču, a zatim ih prebacite na rešetku kako bi se ohladili do kraja. Ukrasite po želji.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
8,91 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual