
Sastojci:
- 25 g BAM tamne čokolade
- 2 dcl toplog ili vrućeg mlijeka, po izboru
- 60 ml hladnog vrhnja za tučenje
- 50 g mliječna čokolada BAM
Upute za pripremu:
1
Otopite tamnu čokoladu na laganoj vatri ili u mikrovalnoj pećnici. Kad se potpuno otopi, ulijte je u pripremljenu čašu. Čokoladu prelijte mlijekom i ostavite.
2
Mliječnu vruću čokoladu otopite na isti način kao i tamnu čokoladu i ostavite sa strane dok se ne ohladi jer ćemo je naknadno dodati u tučeno vrhnje.
3
U posebnoj posudi ručnim mikserom istucite ohlađeno vrhnje za šlag dok ne dobijete mekane vrhove – nemojte mutiti predugo jer ne želite čvrst snijeg tj. vrhnje! U kremu ulijte otopljenu pripremljenu mliječnu vruću čokoladu i samo promiješajte. Nemojte predugo mutiti jer bi trebala nastati lagana čokoladna krema.
4
Žlicom prelijte čokoladnu kremu mlijekom, poprskajte pjenicom, pospite kakaom ili po želji prelijte s još malo otopljene tamne čokolade i odmah poslužite. Pomiješajte vrhnje s mlijekom i otopljenom tamnom čokoladom i uživajte u svojoj slatkoj šalici.