Prepustite se slatkim i sočnim čokoladnim browniesima s bananom. Sočni browniesi savršeno su rješenje da zadovoljite želju za slatkim, a ujedno na svoj jelovnik unesete zdravu dozu voća koje banane dodaju u recept.
1. Što su kolačići od banane?
Čokoladni browniesi s bananom samo su obogaćena verzija klasičnih čokoladnih browniesa. Kako bismo obogatili okus, u tijesto smo dodali zgnječene zrele banane koje browniesima daju prirodnu slatkoću i sočnost te ih čine još ukusnijim i mekšim.
2. Kako pripremamo browniese od banane?
Pripremu započinjemo sa zrelim bananama. Zrele banane zgnječite i pomiješajte s otopljenim maslacem, šećerom i dodajte malo smeđeg šećera za dodatnu aromu. U banane dodajte jaja i pastu od vanilije te miksajte dok ne dobijete kremastu i jednoličnu smjesu.
Dodajte suhe sastojke, a smjesu pospite termostabilnim čokoladnim kapljicama za dodatni čokoladni okus.
Termostabilne čokoladne kapljice ne otapaju se tijekom pečenja u pećnici i zadržavaju svoju hrskavu strukturu.
Smjesa se izlije u tepsiju, zapeče i tako dobijemo slasticu koja je više nego odlična kao međuobrok, doručak na putu ili kao već pripremljeni međuobrok za pratnju na posao.
BAM savjeti:
- Upotrijebimo zrele banane. Što su banane zrelije, to će čokoladni kolačići biti slađi i ukusniji. Preporučamo koristiti banane koje su malo smeđe, te neka budu ukrašene s nekoliko crnih točkica.
- Koristimo i obični i smeđi šećer. Time se obogaćuje okus i stvara sočna struktura.
- Nemojte previše mijesiti tijesto. Previše miješanja tijesta može rezultirati tvrdim i suhim kolačićima.
Neka se brownies potpuno ohlade prije rezanja. Tako će zadržati savršen oblik i neće se raspasti tijekom rezanja.
Banana brownies možete poslužiti i uz: