BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Brownies od banane

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 11
brownies od banane

Prepustite se slatkim i sočnim čokoladnim browniesima s bananom. Sočni browniesi savršeno su rješenje da zadovoljite želju za slatkim, a ujedno na svoj jelovnik unesete zdravu dozu voća koje banane dodaju u recept.

1. Što su kolačići od banane?

Čokoladni browniesi s bananom samo su obogaćena verzija klasičnih čokoladnih browniesa. Kako bismo obogatili okus, u tijesto smo dodali zgnječene zrele banane koje browniesima daju prirodnu slatkoću i sočnost te ih čine još ukusnijim i mekšim.

2. Kako pripremamo browniese od banane?

Pripremu započinjemo sa zrelim bananama. Zrele banane zgnječite i pomiješajte s otopljenim maslacem, šećerom i dodajte malo smeđeg šećera za dodatnu aromu. U banane dodajte jaja i pastu od vanilije te miksajte dok ne dobijete kremastu i jednoličnu smjesu.

Dodajte suhe sastojke, a smjesu pospite termostabilnim čokoladnim kapljicama za dodatni čokoladni okus. Termostabilne čokoladne kapljice ne otapaju se tijekom pečenja u pećnici i zadržavaju svoju hrskavu strukturu. Smjesa se izlije u tepsiju, zapeče i tako dobijemo slasticu koja je više nego odlična kao međuobrok, doručak na putu ili kao već pripremljeni međuobrok za pratnju na posao.

BAM savjeti:

  • Upotrijebimo zrele banane. Što su banane zrelije, to će čokoladni kolačići biti slađi i ukusniji. Preporučamo koristiti banane koje su malo smeđe, te neka budu ukrašene s nekoliko crnih točkica.
  • Koristimo i obični i smeđi šećer. Time se obogaćuje okus i stvara sočna struktura.
  • Nemojte previše mijesiti tijesto. Previše miješanja tijesta može rezultirati tvrdim i suhim kolačićima. Neka se brownies potpuno ohlade prije rezanja. Tako će zadržati savršen oblik i neće se raspasti tijekom rezanja.

Banana brownies možete poslužiti i uz:


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 175 °C. Četvrtastu tepsiju od 23 cm obložite papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte zgnječene banane, otopljeni maslac, šećer u prahu i smeđi šećer. Dobro promiješajte da se sastojci potpuno sjedine. Dodati jaja i pastu od vanilije i miksati dok se ne dobije glatka masa.
2
U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo i sol. Postupno dodajte suhe sastojke u mokre i miksajte dok se ne sjedine. Dodati termostabilnu čokoladu. Ulijte tijesto u pripremljenu tepsiju i poravnajte površinu.
3
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 do 30 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Ostavite browniese da se ohlade u kalupu još 10 minuta, zatim ih izvadite iz kalupa i prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
4
Kad se ohlade narežite ih na kvadrate i poslužite.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,78 €
Ukupno:
17,80 €16,02 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual