BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Medenjaci s mekanom jezgrom i hrskavom vanjštinom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 35 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10
medenjaci s mekanom jezgrom i hrskavom vanjstinom

Kad pomislite na suhe božićne kolače, vjerojatno vam na pamet najprije padnu medenjaci. Ili bar nakon šećernih božićnih kolačića! Prema donjem receptu medenjake možete ispeći tako da budu onoliko mekani ili hrskavi koliko želite. Tijesto za medenjake bit će savršeno za rezanje omiljenim kalupima za kolačiće. Rade se s najukusnijim zimskim začinima, uključujući mnogo đumbira i cimeta. Naravno, dodali smo i BAM pastu od vanilije jer jednostavno... Ne možemo zamisliti pečenje kolačića bez nje.

Medenjaci pečeni u pećnici zasigurno će neodoljivo zamirisati vaš dom.

Naravno, možete se poigrati i u tijesto dodati samo one začine koje volite i prilagoditi im količine po želji. I naravno, što više dodataka i posipa želite dodati, to bolje! Ne zaboravite oblik klasičnih božićnih čovječuljaka. 

Uz medenjake odlično pristaju:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Medenjaci s mekanom jezgrom i hrskavom vanjštinom

  • Vrijeme pripreme: 35 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10

Sastojci:

  • 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
  • 480 g višenamjenskog brašna
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • 3/4 žličice sode bikarbone
  • 3/4 žličice mljevenih klinčića
  • 1/2 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/2 žličice soli
  • 170 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 100 g smeđeg šećera
  • 1 veliko jaje sobne temperature

Upute za pripremu:

1. Korak U velikoj posudi pomiješajte brašno, cimet, đumbir, sodu bikarbonu, klinčiće, sol i muškatni oraščić. Posebno umutite maslac i šećer. Mutite oko 2 minute na srednjoj brzini kako biste dobili svijetlu i prozračnu smjesu. Dodajte jaje, BAM pastu od vanilije i mutite na srednjoj brzini dok se sastojci ne sjedine. Smanjite brzinu na nisku i postupno dodajte smjesu s brašnom dok se sastojci ponovno ne sjedine.
2. Korak Pripremljeno tijesto podijelite na dva jednaka dijela i od svakog oblikujte kuglu. Zatim rukama nježno spljoštite obje kugle kako biste dobili disk debljine 2,5 cm, čvrsto omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak na približno 1 sat.
1. Korak Zagrijte pećnicu na 180 °C i u odabrani pekač stavite papir za pečenje. Ohlađeno tijesto razvaljajte i stavite na veliku, lagano pobrašnjenu tvrdu podlogu. Pobrašnjenim valjkom ravnomjerno razvaljajte tijesto dok ne bude debelo oko pola centimetra. Zatim omiljenim kalupima za kolačiće izrežite željene oblike i po potrebi ponovno razvaljajte tijesto. Prebacite kekse u pekač. Pecite 8 do 10 minuta ili dok keksi ne postanu hrskavi na rubovima i na vrhu. Zatim izvadite kekse iz pećnice i ostavite da se 5 minuta hlade u pekaču, a zatim ih prebacite na rešetku da se ohlade do kraja. Kad su se keksi ohladili do sobne temperature, možete ih po želji ukrasiti preljevom za kekse te eventualnim dodatnim posipom ili bombonima po želji. Poslužite i uživajte odmah ili držite u zatvorenoj posudi do 4 dana.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
8,91 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual