Medenjaci s mekanom jezgrom i hrskavom vanjštinom
Vrijeme pripreme:
35 min
Zahtjevnost:
2
Broj sastojaka:
11
|
|
Kad pomislite na suhe božićne kolače, vjerojatno vam na pamet najprije padnu medenjaci. Ili bar nakon šećernih božićnih kolačića! Prema donjem receptu medenjake možete ispeći tako da budu onoliko mekani ili hrskavi koliko želite. Tijesto za medenjake bit će savršeno za rezanje omiljenim kalupima za kolačiće. Rade se s najukusnijim zimskim začinima, uključujući mnogo đumbira i cimeta. Naravno, dodali smo i BAM pastu od vanilije jer jednostavno... Ne možemo zamisliti pečenje kolačića bez nje.
Medenjaci pečeni u pećnici zasigurno će neodoljivo zamirisati vaš dom.
Naravno, možete se poigrati i u tijesto dodati samo one začine koje volite i prilagoditi im količine po želji. I naravno, što više dodataka i posipa želite dodati, to bolje! Ne zaboravite oblik klasičnih božićnih čovječuljaka.
Uz medenjake odlično pristaju: