BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Princes krafne s okusom savijače od jabuka

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 24
vrijeme je za slastice s jabukama keksima s okusom pite od jabuka pitama od jabuka i ostalim slasticama pridruzile su se i princes krafne s okusom savijace od jabuka ili kako mi kazemo savijaca princes krafne

Vrijeme je za slastice s jabukama. Keksima s okusom pite od jabuka, pitama od jabuka i ostalim slasticama pridružile su se i princes krafne s okusom savijače od jabuka ili, kako mi kažemo, savijača princes krafne. Ludo dobre! Hrskave i aromatične, prikladne za sva godišnja doba.

Ako vam je dosadila dobra stara savijača od jabuka, vrijeme je da je probate u drugačijem obliku. Princes krafne rade se od hrskavog kuhanog tijesta, nadjeva od jabuke sa začinima i bogate svilenkaste kreme od bijele čokolade i cimeta. Kuhano tijesto, odnosno tijesto za princes krafne i eclaire, za većinu je prava noćna mora jer često ne uspije iz prvog pokušaja i onda obično u potpunosti odustanemo od njega. Za početak se treba pridržavati dva najvažnija pravila, a to su: držimo se točnih količina u receptu i nikad ne otvaramo pećnicu prije vremena.

Ako ga radimo prvi put, ne treba odmah očekivati savršene rezultate. Budući da su i pećnice različite, vama može odgovarati malo viša ili niža temperatura.

Savjetujemo vam da najprije probno ispečete jednu princes krafnu ili eclair i tako vidite koja vam temperatura odgovara.

Naravno, po potrebi možete prilagoditi i vrijeme pečenja. Po ovom receptu može se pripremiti deset princes krafni, a za pripremu nam je potreban model: mikroperforirana silikonska podloga.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 105 g BAM bijele čokolade
  • 185 g slatkog vrhnja za tučenje (vrhnje A)
  • 2,5 g cimeta
  • 2,5 listića želatine
  • 200 g slatkog vrhnja za tučenje (vrhnje B)
  • 145 g jabuka narezanih na kockice (1 velika jabuka)
  • 30 g maslaca
  • 30 g smeđeg šećera
  • 10 g domaćeg ruma
  • 25 g vode
  • 7 g soka od limuna
  • sitno naribana korica ½ organskog limuna
  • ½ žličice cimeta
  • prstohvat đumbira
  • škrob na vrhu noža
  • 35 g mekanog maslaca
  • 35 g smeđeg šećera
  • 35 g glatkog brašna
  • ½ žličice cimeta
  • 80 g vode
  • 45 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 45 g glatkog brašna
  • 70 – 75 g jaja

Upute za pripremu:

1
Najprije pripremite kremu od cimeta koja se mora dobro ohladiti. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Do vrenja zagrijte vrhnje A s cimetom i u njemu otopite ocijeđenu želatinu. Prelijte preko čokolade, pričekajte minutu i lagano miješajte lopaticom dok se čokolada ne otopi. Dodajte hladno, tekuće vrhnje B i dobro izmiješajte pjenjačom da se sastojci sjedine.
2
Kremu prekrijte prozirnom folijom za hranu tako da folija dodiruje kremu i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.
1
U loncu rastopite maslac sa šećerom. Dodajte jabuke i kratko ih popržite na srednje jakoj vatri. Smanjite vatru i jabukama dodajte vodu, rum, limunov sok i koricu te začine. Kuhajte oko 8 – 10 minuta dok jabuke ne omekšaju, pred kraj kuhanja dodajte škrob. Ohladite.
1
Od svih sastojaka zamijesite mekano tijesto, razvaljajte ga između dva lista papira za pečenje na 2 – 3 mm debljine i stavite u zamrzivač.
1
Zagrijte pećnicu na 175 – 180 °C. U loncu zakuhajte vodu, sol i maslac. Kad zakuha, maknite s vatre i lopaticom odjednom umiješajte cijelo brašno. Kad ste umiješali brašno i dobili glatku smjesu, posudu stavite na srednje jaku vatru i tijesto uz stalno miješanje kuhajte još minutu.
2
Tijesto prebacite u plastičnu posudu i ostavite da se ohladi. U ohlađeno tijesto postupno dodajte razmućena jaja i miješajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku i elastičnu smjesu bez grudica.
1
Smjesom napunite dresir vrećicu na koju ste stavili okrugli nastavak i na silikonsku podlogu istisnite 10 jednakih hrpica (ili 12 manjih). Pritom pazite da smjesu istiskujete dovoljno razmaknuto i dresir vrećicu držite uspravno dok istiskujete.
2
Izvadite slatko prhko tijesto iz zamrzivača i izrežite 10 krugova promjera 4 – 5 cm. Svaki izrezani krug stavite na istisnuto tijesto i lagano pritisnite. Stavite u pećnicu na srednju rešetku (ili jednu nižu) i pecite 30 minuta. Zatim brzo izvadite pekač, svaku princes krafnu probodite čačkalicom i pecite još 10 minuta. Pečene princes krafne odmah izvadite iz pekača i ohladite na rešetki.
1
Dobro ohlađenu kremu miješajte mikserom dok ne naraste. Morate dobiti prozračnu kremu koja zadržava oblik i pogodna je za istiskivanje.
2
Nazubljenim nožem odrežite vrh princes krafni. Na dno i uz rub svake princes krafne istisnite kremu (kao da radite gnijezdo) i u sredinu stavite nadjev od jabuka. Kremu zatim spiralno istisnite po vrhu i pokrijte princes krafnu odgovarajućom kapicom. Prije posluživanja princes krafnu posipajte šećerom u prahu.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,69 €
Ukupno:
6,90 €6,21 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual