Vrijeme je za slastice s jabukama. Keksima s okusom pite od jabuka, pitama od jabuka i ostalim slasticama pridružile su se i princes krafne s okusom savijače od jabuka ili, kako mi kažemo, savijača princes krafne. Ludo dobre! Hrskave i aromatične, prikladne za sva godišnja doba.
Ako vam je dosadila dobra stara savijača od jabuka, vrijeme je da je probate u drugačijem obliku. Princes krafne rade se od hrskavog kuhanog tijesta, nadjeva od jabuke sa začinima i bogate svilenkaste kreme od bijele čokolade i cimeta.
Kuhano tijesto, odnosno tijesto za princes krafne i eclaire, za većinu je prava noćna mora jer često ne uspije iz prvog pokušaja i onda obično u potpunosti odustanemo od njega. Za početak se treba pridržavati dva najvažnija pravila, a to su: držimo se točnih količina u receptu i nikad ne otvaramo pećnicu prije vremena.
Ako ga radimo prvi put, ne treba odmah očekivati savršene rezultate. Budući da su i pećnice različite, vama može odgovarati malo viša ili niža temperatura.
Savjetujemo vam da najprije probno ispečete jednu princes krafnu ili eclair i tako vidite koja vam temperatura odgovara.
Naravno, po potrebi možete prilagoditi i vrijeme pečenja.
Po ovom receptu može se pripremiti deset princes krafni, a za pripremu nam je potreban model: mikroperforirana silikonska podloga.