
Sastojci:
- 500 ml mlijeka
- 50g šećera
- 50g BAM bijele čokolade u kapljicama
- 3 žumanjka
- 40 g kukuruznog škroba
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- prstohvat soli
Upute za pripremu:
1
U posudi pomiješajte žumanjke, pola šećera, kukuruzni škrob i prstohvat soli. Miješajte dok ne postane glatko. U drugoj posudi zakuhajte mlijeko i preostali šećer. Pazite da mlijeko ne prokuha.
2
Dok se mlijeko zagrijava, postupno ulijevajte nekoliko žlica vrućeg mlijeka u smjesu žumanjaka i škroba. Polako miješajte dok se sastojci ne sjedine i zagriju.
3
Kad se smjesa žumanjaka i mlijeka dobro izmiješala, vratite u zdjelu s preostalim vrućim mlijekom. Ponovno stavite posudu na štednjak i kuhajte na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje. Dodajte BAM Bijela čokolada, čokoladne kapljice.
4
Puding treba kuhati dok se ne zgusne, što obično traje oko 5-7 minuta. Kada je puding dobio željenu gustoću, maknite posudu sa štednjaka. Umiješajte BAM Pastu od vanilij i ulijte puding u posude za posluživanje.
5
Ostavite puding da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ga stavite u hladnjak na barem par sati da se ohladi i stegne. Puding prije posluživanja možete ukrasiti po želji. Liofilizirane maline, sljezovi kolaćići ili svježe voće savršeni su prilog pudingu.