BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Rafaelo torta ali Raffaello torta?

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (5)
  • Vrijeme pripreme: 2 h 35 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 20
rafaelo torta ali raffaello torta

Rafaelo torta ili Raffaello torta? Ljubitelji kokosa sigurno znaju za poznatu Ferrero slasticu Raffaello. Možda ga prepoznaješ po njegovom rođaku, odnosno slavnim čokoladnim kuglicama Ferrero Rocher. Raffaello ne sadrži čokoladu, kuglica od kokosa sastoji se od cijelog blanširanog badema koji je obložen kokosovim vrhnjem i svježom oblatnom te posipana kokosovim mrvicama.


Sad takav okus možeš pripremiti u različitim slojevima svoje omiljene torte od kokosa. Pitaš li se i ti što je pravilno: Rafaelo ili Raffello? Ljubiteljima kuglica od kokosa to je potpuno svejedno. Pripremili smo recept za slojeve sočne i nježne torte od badema, kreme od kokosa te švicarske kreme od maslaca i bjelanjaka sa kokosom.


Ako ti se Ferrero Rocher više sviđa od Raffaello kuglica, ovdje možeš pronaći recept za tu slavnu sočnu tortu.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 75 g BAM bademovog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 3/4 žličice soli
  • 170 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 300 g šećera
  • 3 velika jaja na sobnoj temperaturi
  • 1 čajna žličica BAM paste od vanilije
  • 2 kapi ekstrakta badema
  • 180 ml mlijeka na sobnoj temperaturi
  • 5 velikih bjelanjaka
  • 300 g šećera
  • 340 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 3 – 4 žlice kokosovog mlijeka u prahu (po želji)
  • 1 – 2 kapi ekstrakta badema (po želji)

Upute za pripremu:

1
Zagrij pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva. Tri pekača promjera 15 cm premaži maslacem i obloži papirom za pečenje.
2
U srednje velikoj zdjeli umuti brašno, bademovo brašno, prašak za pecivo i sol. Miješaj sve dok ne dobiješ ujednačenu smjesu. U posebnoj posudi muti maslac i šećer dok ne dobiješ prozračnu smjesu (oko 3 minute). Smanji brzinu miješanja i postupno dodaj jaja. Miješaj sve dok smjesa ne bude potpuno ujednačena.
3
Dodaj BAM pastu od vanilije i ekstrakt badema. Mješavini maslaca, šećera i jaja postupno dodaj mješavinu brašna, praška za pecivo i soli. Miješaj sve dok smjesa ne bude potpuno ujednačena. Peci približno 35 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe gotovo čista. Stavi sve tri torte na rešetku da se potpuno ohlade.
1
U srednju posudu ulij oko 3/4 šalice kokosovog mlijeka i dodaj BAM pastu od vanilije. Kuhaj na jakoj vatri uz često miješanje dok ne zakipi. Zatim makni posudu s vatre.
2
U srednje velikoj zdjeli umuti preostalu 1/4 šalice kokosovog mlijeka, žumanjak, šećer i kukuruzni škrob. Uz snažno miješanje polako ulijevaj vruće mlijeko u mješavinu od jaja. Mješavinu ponovo ulij u posudu i kuhaj na jakoj vatri. Pritom stalno miješaj dok se mješavina ne zgusne i ne zavrije.
3
Kuhanu kremu od kokosa kroz cjedilo prelij u manju posudu. Plastičnu foliju stavi izravno na kremu kako na kremi ne bi nastala „korica”. Ohladi na sobnu temperaturu, a zatim kremu na nekoliko sati stavi u hladnjak.
1
Bjelanjke i šećer dodaj u posudu i miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu. Posudu s bjelanjcima i šećerom postavi iznad lonca s vodenom kupkom i neprestano miješaj pjenjačom. Miješaj toliko dugo dok smjesa ne postane vruća i na dodir bez zrna šećera (približno 3 minute). Pripazi da se bjelanjci uistinu dobro odvoje od žumanjaka i da u posudi ili na nastavcima za miješanje ne bude tragova maslaca. Tako ćeš spriječiti da se beze ne stvrdne.
2
Na srednjoj brzini miješaj onoliko dugo dok se beze ne stvrdne i ohladi (zdjela više nije topla na dodir, približno 5 – 10 minuta). Polako dodaj maslac narezan na kockice i miješaj sve dok smjesa ne postane glatka. Dodaj kokosovo mlijeko u prahu, ekstrakt badema i miješaj dok ne dobiješ glatku i prozračnu smjesu.
1
Prvi sloj torte stavi na stalak za torte ili tanjur za posluživanje. Na prvi sloj torte nanesi tanak sloj kreme od maslaca. Kremu nanesi tako da s njom napraviš rahli rub. Pomogni si okvirom pekača za torte. Sredinu napuni s polovicom kreme od kokosa (približno 1/2 šalice) i ravnomjerno je rasporedi. Posipaj s približno dvije žlice nasjeckanih badema. Ponovi sa sljedećim slojem.
2
Na vrh postavi još zadnju plast torte. Obmaži je s preostalo masleno kremo. Namazanu tortu postavi na hladno 20 minuta. Ako je ostalo još kaj maslene kreme, možeš jo upotrijebiti za još dodatnu dekoraciju torte. Po želji možeš dodati še Raffaello kroglice. Nježno pritisnite naribani kokos sa strane kolača i vaš kolač je gotov.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,78 €
Ukupno:
17,80 €16,02 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual