BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Raffaello kocke

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 17
raffaello kocke

Ovo je jedna od boljih Raffaello slastica, iako se njihova ljepota ne može dočarati na fotografijama. Kocke su kremaste i sočne, a okus fenomenalan! Napravljene su od biskvita od badema i kreme od vanilije i kokosa.

Zasluga za ukusnu kremu pripada BAM namazu od kokosa. Okusom podsjeća na unutrašnjost Raffaello kuglica i pred sobom mete svu konkurenciju. Biskvit sadrži i malo likera od kokosa, koji je za mene neizostavan dio, no svakako ga možemo izostaviti iz recepta.

Za ljubitelje kokosa možete pripremiti i poznate Raffaello cupcakese.

Sastojka je dovoljno za 12 kokosovih kockica.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 4 bjelanjka (veličine M)
  • 150 g kristalnog šećera
  • 75 g mljevenih badema
  • 70 g glatkog brašna
  • 10 g kokosovog brašna
  • 70 ml mlijeka
  • 1 paketić vanilin šećera
  • 25 ml likera od kokosa
  • kokosovo brašno za posipanje

Upute za pripremu:

1
Zagrijte pećnicu na 175 °C. Istucite bjelanjke sa šećerom na najvećoj brzini oko 5 minuta ili dok ne dobijete čvrsti snijeg. Pomiješajte suhe sastojke pa ih lopaticom polako dodajte u tučeni snijeg od bjelanjaka. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču veličine 16 x 26 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 18 minuta. Pečeni biskvit hladite nekoliko minuta u pekaču, a zatim ga izvadite i ohladite na rešetki. Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka sloja.
2
Dok se biskvit peče, skuhajte kremu od vanilije. Zavrijte 4 dl mlijeka, a ostatak mlijeka miješajte s praškom za puding, žumanjcima, šećerom i pastom od vanilije dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Smjesa se zatim uz stalno miješanje treba uliti u kipuće mlijeko i kuhati nekoliko minuta dok se krema ne zgusne. Kremu ostavite sa strane, dodajte joj maslac narezan na listiće i promiješajte da se sastojci sjedine. Pokrijte plastičnom folijom tako da plastična folija dodiruje kremu i pustite da se ohladi do mlakog.
3
Umiješajte mascarpone, dodajte namaz od kokosa i dobro promiješajte. Ohlađenu kremu od vanilije miješajte ručnim mikserom kako biste dobili glatku kremu. U tri koraka dodajte je siru mascarpone i svaki put promiješajte ručnim mikserom.
4
Donji dio biskvita stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite okvir. Premažite ga s nešto manje od polovice kreme i poravnajte površinu. Drugi dio biskvita naopako položite na kremu, navlažite ga i premažite ostatkom kreme. Poravnajte površinu i pospite kremu kokosovim brašnom.
5
Kolač se treba hladiti najmanje 6 sati. Izrežite ga na kocke i ukrasite po želji.

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,78 €
Ukupno:
17,80 €16,02 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual