Sastojci:
- 230 g BAM bijele čokolade (80 g za punjenje, 150 g za preljev)
- 100 g sira mascarpone
- 130 g BAM namaza od kokosa
- 100 g kokosovog brašna
- 20 g zaslađenog zgusnutog kondenziranog mlijeka
- 30 prženih badema
- 10 g pahuljica (Lino Honey Rings)
- 15 g listića badema
- 20 g kokosovog ulja
- kokosovo brašno za valjanje
Upute za pripremu:
1
Na pari otopite bijelu čokoladu i pustite da se ohladi. Voda iznad koje to- pite čokoladu ne smije kipjeti, a posuda s čokoladom ne smije dodirivati vodu.
2
Miješajte mascarpone, namaz od kokosa i kondenzirano mlijeko dok ne postignete ujednačenu smjesu. Dodajte ohlađenu otopljenu čokoladu i kokosovo brašno. Masu dobro izmiješajte, prekrijte plastičnom folijom tako da dodiruje površinu i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata da se stvrdne.
3
U međuvremenu popržite bademe: istresite ih na pekač obložen papi- rom za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 °C 8 do 10 minuta. Ohladite.
4
Pahuljice i listiće badema sameljite u sjeckalici.
5
Iz ohlađene smjese žlicom odvajajte hrpice približne težine 13 g. Gurnite badem u sredinu svake hrpice i oblikujte kuglicu. Svaku kuglicu uvaljajte u bademov prah. Stavite kuglice na pola sata u hladnjak dok pripremate preljev.
6
Na pari otopite bijelu čokoladu i kokosovo ulje. Ulijte u užu čašu i ohladite barem dok ne postane mlako.
7
Vilicom umočite kuglice u preljev i uvaljajte ih u kokosovo brašno. Odložite ih na pladanj i stavite u hladnjak dok se preljev ne stvrdne.