Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Recept 2u1: Proteinske palačinke

  • Vrijeme pripreme: 15 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 16
recept 2u1: proteinske palacinke


Recept za super proteinske palačinke bez glutena.



Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Recept 2u1: Proteinske palačinke

  • Vrijeme pripreme: 15 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 16

Sastojci:

  • BAM namaz
  • cimet
  • šalica namočenih grožđica
  • za vezivo: 1 domaće jaje ili 1 zrela zgnječena banana
  • prstohvat soli (solni cvijet)
  • 2 pune žlice bjelančevina po želji
  • 3 jušne žlice ekološkog kokosovog brašna
  • 4 dl biljnog mlijeka
  • BAM namaz
  • prstohvat soli
  • 2 žlice rastopljene kokosove masti
  • 3 dcl zobenog mlijeka (može i rižino)
  • 100 g pirovog brašna (može i heljdinog ili zobenog)
  • 1 puna žlica bjelančevina po želji
  • 100 g pšeničnog brašna
  • 2 jaja

Upute za pripremu:

1. Korak

Sve sastojke pomiješamo u glatku masu. Ta masa je malo gušća od obične mase za palačinke.

2. Korak

U tavi rastopimo punu žlicu kokosovog maslaca, višak masti izlijemo u šalicu i dodajemo ju kasnije.

3. Korak

U toplu tavu ulijemo masu za palačinke koja ne smije sezati do ruba tave (tako ćete palačinku lakše okrenuti).

4. Korak

Palačinka neka bude deblja od klasične. Na svaku palačinku, dok ju pečemo, istresemo malo grožđica i zapečemo ju s obje strane.

5. Korak

Za točku na i: Palačinku namažite najboljim BAM na

1. Korak

U posudi izmiksamo jaja, brašno, bjelančevine, zobeno mlijeko (3 dcl je okvirna količina, ako je masa pregusta postepeno ga dodajemo do željene gustoće), kokosova mast i sol.

2. Korak

Miksamo toliko dugo do masa ne postane glatka, bez grudica. Smjesa mora biti malo gušća, ali i dalje tekuća.

3. Korak

U toplu tavu ulijemo masu za palačinke koja ne smije sezati do ruba tave (tako ćete palačinku lakše okrenuti).

4. Korak

Palačinka neka bude deblja od klasične. Na svaku palačinku, dok ju pečemo, istresemo malo grožđica i zapečemo ju s obje strane.

5. Korak

Za točku na i: Palačinku namažite najboljim BAM namazom.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-10,13 KN (1,35 €)
Skupaj:
91,21 KN (12,11 €)
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual