1
Najprije pripremimo Cupcakes kolačiće. Pećnicu zagrijemo na 180˙C. Pripremimo pladanj za muffine ili silikonske kalupe za muffine te ih po želji namastimo mašću (maslac, kokosovo ulje).
2
85 g tamnnih čokoladnih kapljica za kolačiće rastopimo iznad vodene kupelji i miješamo dok čokolada ne bude potpuno rastopljena.
3
Zatim u srednje velikoj posudi pomiješamo brašno, sodu bikarbonu i sol.
4
U većoj posudi pjenasto umiješamo šećer, ulje, jaje i ekstrakt od vanilije. Umiješamo rastopljenu čokoladu i pomiješamo. Postepeno dodajemo još brašno i vodu. Tijesto mora biti tekuće strukture.
5
Pripremimo punjenje. Električnim mikserom miskamo kremasti sir, šećer, jaje i sol da dobijemo kremastu smjesu. Umiješamo još tamne čokoladne kapljice za punjenje.
6
Zatim tijesto nanosimo u pladanj za muffine. Svaku jamicu napunimo tijestom do polovice. Zatim na svaki kup tijesta stavljamo po 1 žlicu mase za nadjev. Ostatak tijesta nanesemo još iznad nadjeva. Pečemo 20 do 25 minuta odnosno dok kolačići nisu pečeni. Savjet: Jesu li naši kolačići pečeni provjerit ćemo tako što ćemo zabosti čačkalicu u sredinu kolačića i ako ista ostane čista kada ju izvadimo, kolačiči su pečeni!
7
Kada su kolačići pečeni i još vrući pospemo ih ostatkom tamnih čokoladnih kapljica za kolačiće (85 g). Pustimo 5 minuta da se čokolada rastopi i razmažemo ju po površini kolačića.
8
Poslužimo još toplo ili ohlađeno!