BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA13 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Recept: Čokoladni trufflesi s punjenjem od limete

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 7
recept: cokoladni trufflesi s punjenjem od limete

BAM bijela čokolada oduševit će vas svojom univerzalnošću, budući da ju možete upotrijebiti pri većini čokoladnih recepata. Idealna je za pripremu krema, ganachea, mousseova, sladoleda, keksa, biskvita i drugih kremastih čokoladnih struktura. Možemo je koristiti i za pripremu čokoladnih dekoracija. Čokolada sadrži pravi kakao maslac i pravu vaniliju, što se odražava u autentičnom čokoladnom okusu. Iznimno je kremasta i finog je mliječnog okusa. Čokolada BAM namijenjena je svim onima koji peku doma, kao i profesionalnim slastičarima koji svojim slasticama žele staviti točku na "i" ovom izvrsnom čokoladom.

Recept za tamne čokoladne trufflese s nježnim punjenjem od limete.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Recept: Čokoladni trufflesi s punjenjem od limete

  • Vrijeme pripreme: 1 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 7

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak U loncu na srednjoj vatri zagrijemo vrhnje i dodamo koricu od limete. Miješamo dok ne zakipi i zatim uklonimo s vatre. Pustimo da odstoji 30 minuta.
2. Korak U međuvremenu u posbeni lonac (u kojem ćemo kasnije topiti čokoladu) isstresemo bijele čokoladne kapljice, sok od limete i maslac. Ne miješamo. Pustimo da odstoji neko vrijeme.
3. Korak Kada je smjesa od vrhnja pripremljena ponovno ju zagrijemo na srednjoj vatri dok ne zakipi i zatim uklonimo s vatre. r
4. Korak Mješavinu s vrhnjem procijedimo kroz cjedilo u lonac s čokoladom i sokom od limete kako bi uklonili koricu od limete.
5. Korak Polako miješamo u jednom smjeru lopaticom. Kada je čokolada stopljena i mješavina postane glatka, lonac pokrijemo folijom i pustimo da odstoji sat vremena. Zatim lonac stavimo u hladnjak i pustimo da odstoji preko noći.
6. Korak Kada se čokoladna mješavina ohladi posudu izvadimo iz hladnjaka i od mase oblikujemo kuglice promjera otprilike 2 cm. Kuglice stavljamo na veći pladanj obložen papirom za pečenje. Kuglice možemo oblikovati žlicom ili zaimačom za sladoled. Kada su sve kuglice napravljene, pladanj stavimo u hladnjak da se kuglice hlade za vrijeme trajanja idućeg koraka.
7. Korak Iznad vodene kupelji rastopimo tamne čokoladne kapljice. Kuglice izvadimo iz hladnjaka i umačemo ih u tamnu čokoladu. Savjet: Kuglice možemo umakati u čokoladu i uz pomoć čačkalice. Pustimo da se tamna čokolada na kuglicama stvrdne.
8. Korak Zatim rastopimo bijele čokoladne kapljice iznad vodene kupelji. Kada se tamna čokolada na kuglicama stvrdne dekoriramo trufflese bijelom čokoladom po želji.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual