BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Recept: Krafne s ananasom, bijelom čokoladom i bademima

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 12
recept: krafne s ananasom bijelom cokoladom i bademima

Odlične krafne s ananasom, prikladne i za doručak! Za točku na i, prelivene su bijelom čokoladom i posute prženim listićima badema.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 2 žlice mlijeka
  • 128 g brašna
  • 67 g šećera
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 0,5 čajne žličice soli
  • 59 ml mlaćenice
  • 1 jaje
  • 2 žlice rastopljenog maslaca

Upute za pripremu:

1
Pećnicu zagrijemo na 165 stupnjeva celzija.
2
Pladanj u kojem ćemo peći krafne namastimo maslacem ili drugom mašću.
3
U veću posudu istresemo brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dobro promiješamo metlicom. Dodamo mlaćenicu, jaje i rastopljeni maslac. Miješamo dok masa ne bude dobro promiješana. Umiješamo još i ananas.
4
Žlicom nanesemo tijesto u pladanj. Ako imamo pladanj za američke krafne napunimo svaku jamicu do ¾. Ako nemamo, onda nanesemo tijesto na pladanj u obliku krafni.
5
Pečemo 12 – 15 minuta. Jesu li krafne pečene možemo provjeriti čačkalicom – pečene su onda kada iz tijesta izvadimo čistu čačkalicu.
6
Pečene krafne izvadimo iz pećnice i pustimo nekoliko minuta da se ohlade.
7
U međuvremenu rastopimo bijelu čokoladu s mlijekom iznad vodene kupelji. Kada je čokolada rastopljena prelijemo ju preko krafni.
8
Po krafnama pospemo još pržene listiće badema i pustimo da se krafne ohlade.
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual