BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Rolada sa bananom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11
rolada sa bananom

Rolada sa bananom je ukusna i vrlo jednostavna slastica koja se može poslužiti u svakoj prilici. Rolada je slastica za koju je osnova lagani i rahli biskvit koji se zarola i prelije krem ​​nadjevom od krem ​​sira, šlaga i narezanih banana. Ovaj recept odličan je način da iskoristite prezrele banane i napravite ukusan desert koji će svi voljeti.

Rolada je slastica poznata po jednostavnoj pripremi, ali svatko tko je ikad napravio roladu zna da to nije tako. Zato smo pripremili nekoliko trikova i savjeta koji će vam omogućiti da rolada tijekom pripreme bude onakva kakva treba biti.

Kako pripremamo najbolju roladu?

  • Bitno je posudu obložiti papirom za pečenje kako se rolada ne bi lijepila i kako bi se lakše motala.
  • Roladu nemojte prepeći. Ako ga prepečemo, može postati suh i lomljiv, pa ga je teško razvaljati bez pucanja. Kako biste to spriječili, pažljivo pazite na roladu tijekom pečenja i izvadite je iz pećnice čim je pečena.
  • Roladu zarolajte dok je još topla. Ako tijesto valjamo dok je još toplo, sprječavamo pucanje i lomljenje. Kod motanja možete koristiti čistu kuhinjsku krpu ili papir za pečenje.
  • Pričekajte da se tijesto potpuno ohladi prije nego ga prekrijete nadjevom. To će omogućiti da se nadjev dobro stvrdne i spriječiti da iscuri sa strane.
  • Nadjev je obogaćen ekstraktom vanilije ili cimeta za poboljšanje okusa. Ako se rolada prije posluživanja ohladi u hladnjaku barem 30 minuta, lakše će zadržati oblik i lakše će se rezati.
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Rolada sa bananom

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 11

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

Pećnicu zagrijte na 175 °C, a odabrani pleh obložite papirom za pečenje. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol u srednjoj posudi.

2. Korak

Tucite jaja i šećer u velikoj zdjeli dok ne postanu blijeda i pjenasta, to će trajati oko 5 minuta. Dodajte BAM pastu od vanilije i tucite dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Postupno dodajte mješavinu brašna u smjesu jaja i lagano miješajte dok se ne sjedini. Ulijte tijesto u pripremljenu tepsiju i zagladite površinu špatulom.

3. Korak

Pecite roladu 10 do 12 minuta ili dok ne porumeni i elastična na dodir. Dok se tijesto peče pripremite nadjev od krem ​​sira. U velikoj zdjeli tucite krem ​​sir, šećer u prahu i BAM pastu od vanilije dok smjesa ne postane glatka i kremasta. U posebnoj zdjeli umutiti šlag. Tucite dok se na njemu ne stvore čvrsti vrhovi. Pažljivo umiješajte šlag u smjesu od krem ​​sira dok se dobro ne sjedini.

4. Korak

Kada je rolat pečen, izvaditi ga iz pećnice i ostaviti da se ohladi još 5 minuta u plehu. Kada je još topla, na nju stavite papir za pečenje i pažljivo je okrenite na ravnu površinu. Pažljivo odlijepite papir za pečenje s dna torte. Nadjev od krem ​​sira premažite preko torte, ostavljajući dobar centimetar prostora oko rubova. Posložite narezane banane nakon nadjeva od krem ​​sira.

5. Korak

Od kraćeg kraja zarolati tortu čvrsto u spiralu, pomažući si papirom za pečenje. Zamotajte roladu u prozirnu foliju i ohladite je u hladnjaku najmanje 30 minuta prije posluživanja.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
8,91 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual