Rolada sa bananom
Vrijeme pripreme:
45 min
Zahtjevnost:
1
Broj sastojaka:
11
|
|
Rolada sa bananom je ukusna i vrlo jednostavna slastica koja se može poslužiti u svakoj prilici. Rolada je slastica za koju je osnova lagani i rahli biskvit koji se zarola i prelije krem nadjevom od krem sira, šlaga i narezanih banana.
Ovaj recept odličan je način da iskoristite prezrele banane i napravite ukusan desert koji će svi voljeti.
Rolada je slastica poznata po jednostavnoj pripremi, ali svatko tko je ikad napravio roladu zna da to nije tako. Zato smo pripremili nekoliko trikova i savjeta koji će vam omogućiti da rolada tijekom pripreme bude onakva kakva treba biti.
Kako pripremamo najbolju roladu?
- Bitno je posudu obložiti papirom za pečenje kako se rolada ne bi lijepila i kako bi se lakše motala.
- Roladu nemojte prepeći. Ako ga prepečemo, može postati suh i lomljiv, pa ga je teško razvaljati bez pucanja. Kako biste to spriječili, pažljivo pazite na roladu tijekom pečenja i izvadite je iz pećnice čim je pečena.
- Roladu zarolajte dok je još topla. Ako tijesto valjamo dok je još toplo, sprječavamo pucanje i lomljenje. Kod motanja možete koristiti čistu kuhinjsku krpu ili papir za pečenje.
- Pričekajte da se tijesto potpuno ohladi prije nego ga prekrijete nadjevom. To će omogućiti da se nadjev dobro stvrdne i spriječiti da iscuri sa strane.
- Nadjev je obogaćen ekstraktom vanilije ili cimeta za poboljšanje okusa.
Ako se rolada prije posluživanja ohladi u hladnjaku barem 30 minuta, lakše će zadržati oblik i lakše će se rezati.