Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Rolada s nadjevom od manga

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10
mango rolada je rolada punjena kremastim i blago zasladzenim tucenim vrhnjem s okusom manga


Mango rolada je rolada punjena kremastim i blago zaslađenim tučenim vrhnjem s okusom manga. To je ukusan i lagan desert koji ćete s užitkom pojesti. Okus rolade od manga nosi savršenu količinu slatkoće uz intenzivan okus i miris manga. Tekstura rolade bit će mekana i prozračna. 


Uz roladu od manga možemo poslužiti i:


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Rolada s nadjevom od manga

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 10

Sastojci:

  • 3 velika jaja na sobnoj temperaturi
  • 10 g šećera
  • 35 ml ulja
  • 40 ml ulja
  • 60 g BAM preljeva Mango
  • 80 g brašna
  • prstohvat soli

Upute za pripremu:

1. Korak

Odvojite žumanjke od bjelanjaka i ostavite ih na sobnoj temperaturi dok pripremate ostale stvari. Pekač poprskajte sprejom za pečenje ili kistom premažite uljem, a zatim obložite papirom za pečenje.

2. Korak

Zagrijte pećnicu na 180 °C. U velikoj zdjeli pjenasto miješajte žumanjke, ulje, šećer, pire od manga i mlijeko dok se ne sjedine. U smjesu prosijte brašno i sol. Miješajte dok se smjesa ne sjedini i bude bez grudica. 

3. Korak

Pekačem nekoliko puta nježno lupnite o radnu plohu kako ne bi nastali mjehurići zraka. 30 minuta pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C, a zatim prebacite na konvekcijski način rada (ventilator) i pecite još 3 do 4 minute ili dok gornja strana ne porumeni i postane suha na dodir. Ako nemate konvekcijski način rada, pecite još 5 minuta i provjerite je li gornja strana zlatnosmeđe boje i suha na dodir.

4. Korak

Pripremite kremu od manga. U posudu za miješanje stavite vrhnje za šlag, BAM preljev od manga i šećer u prahu. Tucite dok se krema ne stegne, ali nemojte istući do kraja. Pokrijte i ohlađeno držite u hladnjaku. 

5. Korak

Izvadite roladu iz pećnice i odmah je iz pekača prebacite na rešetku za hlađenje te odlijepite papir za pečenje. Na biskvit stavite novi papir za pečenje koji će biti veći od biskvita i okrenite tijesto na drugu stranu.

6. Korak

Na sredinu torte stavite kremu od manga i razmažite je. Po želji u kremu dodajte kockice manga. Jednom rukom vrlo lagano podignite papir za pečenje kako biste lakše umotali roladu dok ne dođete do druge strane. 

7. Korak

Odstranite papir za pečenje. Roladu vrlo nježno položite na tanjur na kojem ćete je poslužiti. Lagano pokrijte papirom za pečenje tako da ne dodiruje površinu tijesta. Hladite roladu najmanje 1 sat prije rezanja.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,48 €
Ukupno:
13,32 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual