Sastojci:
- 3 velika jaja na sobnoj temperaturi
- 10 g šećera
- 35 ml ulja
- 40 ml ulja
- 60 g BAM preljeva Mango
- 80 g brašna
- prstohvat soli
- 120 ml slatkog vrhnja za tučenje
- 20 g šećera u prahu
- 45 g BAM preljeva Mango
Mango rolada je rolada punjena kremastim i blago zaslađenim tučenim vrhnjem s okusom manga. To je ukusan i lagan desert koji ćete s užitkom pojesti. Okus rolade od manga nosi savršenu količinu slatkoće uz intenzivan okus i miris manga. Tekstura rolade bit će mekana i prozračna.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka i ostavite ih na sobnoj temperaturi dok pripremate ostale stvari. Pekač poprskajte sprejom za pečenje ili kistom premažite uljem, a zatim obložite papirom za pečenje.
Zagrijte pećnicu na 180 °C. U velikoj zdjeli pjenasto miješajte žumanjke, ulje, šećer, pire od manga i mlijeko dok se ne sjedine. U smjesu prosijte brašno i sol. Miješajte dok se smjesa ne sjedini i bude bez grudica.
Pekačem nekoliko puta nježno lupnite o radnu plohu kako ne bi nastali mjehurići zraka. 30 minuta pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C, a zatim prebacite na konvekcijski način rada (ventilator) i pecite još 3 do 4 minute ili dok gornja strana ne porumeni i postane suha na dodir. Ako nemate konvekcijski način rada, pecite još 5 minuta i provjerite je li gornja strana zlatnosmeđe boje i suha na dodir.
Pripremite kremu od manga. U posudu za miješanje stavite vrhnje za šlag, BAM preljev od manga i šećer u prahu. Tucite dok se krema ne stegne, ali nemojte istući do kraja. Pokrijte i ohlađeno držite u hladnjaku.
Izvadite roladu iz pećnice i odmah je iz pekača prebacite na rešetku za hlađenje te odlijepite papir za pečenje. Na biskvit stavite novi papir za pečenje koji će biti veći od biskvita i okrenite tijesto na drugu stranu.
Na sredinu torte stavite kremu od manga i razmažite je. Po želji u kremu dodajte kockice manga. Jednom rukom vrlo lagano podignite papir za pečenje kako biste lakše umotali roladu dok ne dođete do druge strane.
Odstranite papir za pečenje. Roladu vrlo nježno položite na tanjur na kojem ćete je poslužiti. Lagano pokrijte papirom za pečenje tako da ne dodiruje površinu tijesta. Hladite roladu najmanje 1 sat prije rezanja.