BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Savijača od jabuka svježim sirom

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9
savijaca od jabuka svjezim sirom

Savijača od jabuka sa svježim sirom je ukusna i tradicionalna njemačka slastica prikladna za svaku priliku. Omot je napravljen od lisnatog tijesta koje se puni slatko-slanom kombinacijom jabuka, cimeta, šećera i svježeg sira. Ova kombinacija okusa stvara jedinstven i ukusan desert koji će oduševiti nepce svakog sladokusca.

Ali kako pripremiti savijaču od jabuka sa svježim sirom?

Ključ pripreme izvrsne savijače od jabuka sa svježim sirom svakako je izbor visoke - kvalitetni sastojci. Zatim prelazimo na pripremu testa. Tijesto se napravi od brašna, jaja i mlijeka. Korištenjem ovih sastojaka tijesto će biti lagano, što je bitno za cjelokupnu teksturu i okus savijače s jabukama. Ako tijesto pripremamo sami, a ne koristimo dućansku verziju, moramo paziti da odstoji nekoliko sati na sobnoj temperaturi. Time osiguravamo, da se gluten u tijestu dobro razvije te će tijesto biti fleksibilnije i poslušnije.

Jabuke s kojima ćemo pripremati nadjev, moraju biti svježe i hrskave, a svježi sir gladak i kremast. Za ujednačenost boljeg okusa, koristit ćemo i BAM pastu od vanilije. Pasta će se pobrinuti da se sastojci zaista dobro povežu i tako dodatno obogate okus rolade od jabuka sa svježim sirom.

Ako volite savijaču od jabuka i ne volite okus svježeg sira, pripremili smo i recept za klasičnu savijaču od jabuka. Recept čeka ovdje.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Savijača od jabuka svježim sirom

  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 9

Sastojci:

  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 4 velike jabuke Granny Smith
  • 200 g šećera
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 40 g grožđica (po želji)
  • 225 g svježeg sira
  • 1 umućeno jaje
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 1 žličica BAM paste od vanilije

Upute za pripremu:

1. Korak

Zagrijte pećnicu na 200°C. Pleh u kojem ćemo pripremati rolat od jabuka obložiti papirom za pečenje.

2. Korak

U velikoj zdjeli pomiješajte jabuke, šećer, BAM pastu od vanilije, majčinu dušicu i grožđice (ako koristite). Miješajte dok jabuke ne budu ravnomjerno obložene ostalim sastojcima. Pošto smo koristili komercijalnu verziju tijesta, razvaljamo ga i pripremimo za nadjev od jabuka.

3. Korak

Svježi sir ravnomjerno rasporedite po tijestu, ostavljajući rub širok 1 centimetar oko rubova. Stavite smjesu od jabuka na vrh skute, opet ostavite rub širok 1 cm oko rubova. Ako se odlučite za savijaču i pitu dodati mješavinu začina, pospite je po smjesi prije valjanja tijesta. Pazimo pri dodavanju, sama smjesa ima zaista bogat okus. Tijesto se zatim pažljivo zarola s jedne od dužih strana kako bi se formirao balvan.

4. Korak

Savijaču položiti na pripremljeni lim za pečenje "sa šavom" prema dolje. Odozgo premažite razmućenim jajetom i pospite prezlama. Pecite 35 do 40 minuta ili dok savijača ne porumeni.

5. Korak

Ostavite roladu od jabuka da se ohladi najmanje 10 minuta prije rezanja i posluživanja. Po želji poslužite sa šlagom ili sladoledom od vanilije.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,99 €
Ukupno:
8,91 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual