Ako ste htjeli dobru i klasičnu savijaču od jabuka, na pravom ste mjestu. Klasični recept za savijaču od jabuka sadrži bogati nadjev od jabuka, grožđice (možete ih izostaviti ako ih ne volite) i, naravno, mirisni cimet i smeđi šećer.
Za pripremu savijače od jabuka, ili „štrudle od jabuka” kako je mi zovemo, možete upotrijebiti kupovno tijesto, ali ga možete pripremiti i kod kuće. Uz sastojke i upute za pripremu naveden je i postupak pripreme vučenog tijesta, ali kao što smo već rekli, dobru savijaču od jabuka možete napraviti i od kupovnog tijesta.
BAM savjet: Tijesto prije zamotavanja posipajte mješavinom začina za savijače i pite. Ako želite da slastica bude još sočnija, tijekom pečenja nekoliko je puta premažite premazom od malo maslaca, šećera i viška soka od jabuke. Tijekom pečenja kuća će mirisati na jabuke i aromatičnu mješavinu cimeta, đumbira, kardamoma, vanilije, pimenta i šećera.
Ljubiteljima jabuka i ostalih jesenskih okusa možemo ponuditi i: