Sufle ili „soufflé” klasična je slastica koji inače zahtijeva zavidnu razinu slastičarskih vještina. Sufle se može pripremiti s krem sirom, ali pravi čokoholičari priznaju samo čokoladni sufle. Međutim, ovaj smo put smislili Masterchef master recept; Gordon Ramsay radi verziju suflea koja sadrži mješavinu malina u kombinaciji s dekadentnom kremom za savršeni domaći nabujak od malina.
Dobar sufle trebao bi imati hrskave rubove koji izlaze izvan posude za pečenje nabujka. Kako bi recept uspio kako želimo, važno je slijediti korake i točno izvagati sastojke. To je zlatno pravilo svakog recepta, ali pri pripremanju nabujka morate ga se uistinu precizno držati.
Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.
Prije svega važno je slijediti redoslijed koraka. Najviše pažnje treba posvetiti bjelanjcima jer su potpuno prozračni bjelanjci temelj uspješnog nabujka. Ako se šećer doda prerano, on će otežati bjelanjke. Stoga bjelanjke tucite do ⅔, a tek zatim dodajte šećer. Šećer se dodaje tapkanjem, tako da samo mala količina šećera „potisne” bjelanjke.
Zanimljivost: Gordon u svojem restoranu „Gordon's” za svaku narudžbu nabujka priprema tri – jedan za gosta, jedan za test i jedan za slučaj da nešto pođe po zlu s prvim nabujkom.
Pazite da bjelanjci ne dođu u dodir s vodom jer to može pokvariti teksturu bjelanjaka. Provjerite jesu li i posude i pribor čisti i potpuno suhi.
S vama dijelimo recept za pripremu pirea od malina i slastičarske kreme za nabujak. Oba se zatim upotrebljavaju u pripremi klasične francuske slastice.
BAM savjet: Gordon u pripremi svoje omiljene slastice dva puta premazuje posudice maslacem zbog čega nabujak jako lijepo naraste, što je i jedna od njegovih glavnih karakteristika.
Sastojci su prikladni za 4 nabujka pripremljena u posudicama dimenzija 3,5 x 2.
Ako ne volite nabujak od malina, možete napraviti i čokoladni nabujak. S vama dijelimo dva recepta:
Preuzeto iz recepta: Gordon Ramsay