Tiramisu torta od palačinki
Vrijeme pripreme:
2 h
Zahtjevnost:
2
Broj sastojaka:
20
|
|
Ova impresivna tiramisu torta od palačinki sadrži 25 palačinki tankih poput papira, 24 sloja prozračnog i aromatičnog nadjeva s okusom tiramisua, posip od kakaa u prahu i tučeno slatko vrhnje na vrhu torte.
Iako ova torta zvuči kao zahtjevna slastica, uistinu nije.
Sastojci i postupak detaljno su objašnjeni u nastavku, ali kako ne biste prebrzo izgubili motivaciju, prođimo brzo kroz postupak.
Napravite palačinke. Tijesto za palačinke prije pečenja mora se hladiti 30 – 60 minuta, a zatim se palačinke samo ispeku.
Napravite nadjev od tiramisua.
Zatim sastavite tortu. Finim mrežastim cjedilom svaki sloj nadjeva posipajte kakaom u prahu. Ako ga nemate, preskočite kakao prah ili ga prstima posipajte po vrhu.
Po želji dodajte tučeno vrhnje. Tortu hladite najmanje 3 sata prije rezanja i posluživanja. Hlađenje pomaže da se okusi razviju i, što je još važnije, omogućuje da se torta stisne. Ako ga preskočite, tortu nećete moći rezati.
Ljubitelje tiramisua možete oduševiti i sljedećim slasticama: