Iskoristi promo kodu WELCOME5 ✨

BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Tiramisu torta od palačinki

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 20
ova impresivna tiramisu torta od palacinki sadrzi 25 palacinki tankih poput papira 24 sloja prozracnog i aromaticnog nadjeva s okusom tiramisua posip od kakaa u prahu i tuceno slatko vrhnje na vrhu torte

Ova impresivna tiramisu torta od palačinki sadrži 25 palačinki tankih poput papira, 24 sloja prozračnog i aromatičnog nadjeva s okusom tiramisua, posip od kakaa u prahu i tučeno slatko vrhnje na vrhu torte. Iako ova torta zvuči kao zahtjevna slastica, uistinu nije.

Sastojci i postupak detaljno su objašnjeni u nastavku, ali kako ne biste prebrzo izgubili motivaciju, prođimo brzo kroz postupak. 

Napravite palačinke. Tijesto za palačinke prije pečenja mora se hladiti 30 – 60 minuta, a zatim se palačinke samo ispeku. Napravite nadjev od tiramisua. Zatim sastavite tortu. Finim mrežastim cjedilom svaki sloj nadjeva posipajte kakaom u prahu. Ako ga nemate, preskočite kakao prah ili ga prstima posipajte po vrhu. Po želji dodajte tučeno vrhnje. Tortu hladite najmanje 3 sata prije rezanja i posluživanja. Hlađenje pomaže da se okusi razviju i, što je još važnije, omogućuje da se torta stisne. Ako ga preskočite, tortu nećete moći rezati.

Ljubitelje tiramisua možete oduševiti i sljedećim slasticama: 

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Tiramisu torta od palačinki

  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 20

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak

Otopite 6 žlica maslaca u mikrovalnoj ili na štednjaku. Ostavite u hladnjaku oko 5 minuta prije upotrebe u sljedećem koraku. Preostali maslac je za tavu. U blender ili veliki multipraktik dodajte ohlađeni otopljeni maslac, brašno, šećer, sol, mlijeko, vodu, jaja i BAM pastu od vanilije. Ako nemate blender ili multipraktik, upotrijebite veliku posudu za miješanje i tucite ručno. Miješajte na srednjoj do visokoj brzini 20 – 30 sekundi dok se svi sastojci ne sjedine. Smjesa će biti svilenkasto glatka, imat će konzistenciju vrhnja i bit će puno rjeđa od običnog tijesta za palačinke. Posudu s tijestom za palačinke dobro pokrijte i 1 sat hladite u hladnjaku. To vrijeme u hladnjaku neophodno je jer daje priliku brašnu da se potpuno hidratizira.

2. Korak

Tavu između svake palačinke premažite preostalim maslacem. Stavite tavu na srednje jaku vatru i obilno je namažite maslacem. Kad je tava vruća, ulijte 3 – 4 žlice (najbolje bliže 3) tijesta u sredinu tave. Nagnite/okrenite tavu tako da se tijesto razvuče koliko god može. Što su palačinke tanje, to bolje. Pecite 1 do 2 minute, a zatim okrenite čim se dno stvrdne. Ne čekajte predugo s okretanjem palačinki jer će inače biti gumaste. Drugu stranu pecite 30 sekundi dok se ne stvrdne. Pripremljenu palačinku premjestite na veliki tanjur i ponovite s preostalim tijestom, premažujući tavu maslacem između svake palačinke. Po želji svaku palačinku odvojite papirom za pečenje da se ne lijepi. No ako ste u tavi upotrijebili dovoljno maslaca, palačinke se neće lijepiti.

3. Korak

Ostavite palačinke sa strane i držite ih na sobnoj temperaturi dok pripremate tiramisu nadjev.

1. Korak

Prvi dio nadjeva za tiramisu jest priprema koncentrirane espresso arome. U vrlo maloj posudi vilicom pomiješajte espresso prah i toplu vodu. Ostavite sa strane nekoliko minuta da se ohladi. Pomiješati ćete ga s mascarpone kremom. Tucite vrhnje i rum na srednjoj brzini dok ne dobijete srednje vrhove, oko 3 – 4 minute.

2. Korak

Umutite mascarpone, šećer u prahu, BAM pastu od vanilije i ohlađeni espresso. Tucite na srednjoj brzini oko 2 minute. U mascarpone smjesu umiješajte tučeno vrhnje. Ne brinite ako izgleda mljackavo, to je u redu i normalno.

1. Korak

Na sredinu stalka ili tanjura za posluživanje torte rasporedite 1 – 2 žličice nadjeva. To će pomoći da se torta od palačinki zalijepi za tanjur. Na vrh stavite palačinku. Po njoj ravnomjerno rasporedite približno 2 pune žlice nadjeva. Po želji posipajte kakaom u prahu. Stavite novi sloj palačinke, nadjeva i posipajte kakaom u prahu. 

2. Korak

Ručnim ili samostojećim mikserom s nastavkom za tučenje izmiješajte tučeno vrhnje, rum (ako ga upotrebljavate) i šećer u prahu na srednjoj do velikoj brzini dok ne dobijete srednje vrhove, tj. približno 3 – 4 minute. Vrh torte premažite tučenim vrhnjem. Po želji posipajte i kakaom u prahu.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-2,68 €
Ukupno:
26,80 €24,12 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual