1
Otopite 6 žlica maslaca u mikrovalnoj ili na štednjaku. Ostavite u hladnjaku oko 5 minuta prije upotrebe u sljedećem koraku. Preostali maslac je za tavu. U blender ili veliki multipraktik dodajte ohlađeni otopljeni maslac, brašno, šećer, sol, mlijeko, vodu, jaja i BAM pastu od vanilije. Ako nemate blender ili multipraktik, upotrijebite veliku posudu za miješanje i tucite ručno. Miješajte na srednjoj do visokoj brzini 20 – 30 sekundi dok se svi sastojci ne sjedine. Smjesa će biti svilenkasto glatka, imat će konzistenciju vrhnja i bit će puno rjeđa od običnog tijesta za palačinke. Posudu s tijestom za palačinke dobro pokrijte i 1 sat hladite u hladnjaku. To vrijeme u hladnjaku neophodno je jer daje priliku brašnu da se potpuno hidratizira.
2
Tavu između svake palačinke premažite preostalim maslacem. Stavite tavu na srednje jaku vatru i obilno je namažite maslacem. Kad je tava vruća, ulijte 3 – 4 žlice (najbolje bliže 3) tijesta u sredinu tave. Nagnite/okrenite tavu tako da se tijesto razvuče koliko god može. Što su palačinke tanje, to bolje. Pecite 1 do 2 minute, a zatim okrenite čim se dno stvrdne. Ne čekajte predugo s okretanjem palačinki jer će inače biti gumaste. Drugu stranu pecite 30 sekundi dok se ne stvrdne. Pripremljenu palačinku premjestite na veliki tanjur i ponovite s preostalim tijestom, premažujući tavu maslacem između svake palačinke. Po želji svaku palačinku odvojite papirom za pečenje da se ne lijepi. No ako ste u tavi upotrijebili dovoljno maslaca, palačinke se neće lijepiti.
3
Ostavite palačinke sa strane i držite ih na sobnoj temperaturi dok pripremate tiramisu nadjev.