1
Jagode narežite na male kockice. Posipajte ih vanilin šećerom i promiješajte. Ostavite ih da odstoje pola sata i da puste sok. U međuvremenu pripremite kremu.
2
Jagode narežite na male kockice. Posipajte ih vanilin šećerom i promije- šajte. Ostavite ih da odstoje pola sata i da puste sok. U međuvremenu pripremite kremu.
Čokoladu otopite na pari. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Sir mascarpone pomiješajte sa šećerom u prahu. Dodajte mu toplu rasto- pljenu čokoladu i na kraju lopaticom umiješajte istučeno slatko vrhnje.
3
2 dl vode prokuhajte s limun šećerom i ohladite. Otopini dodajte i sok koji su pustile jagode. Piškote prerežite na pola tako da dobijete 20 polovica.
4
Na dno čaša rasporedite 2 žličice nasjeckanih jagoda. Dresir vrećicu s većim okruglim nastavkom napunite kremom i raspodijelite je po čašama tako da pokrije jagode. Dvije polovice piškota kratko umočite u otopinu i stavite na kremu. Lagano ih potisnite. Istisnite kremu, dodajte žličicu jago- da i ponovite postupak s piškotima. Ostatak kreme podijelite po piškotima i poravnajte žlicom. Umutite slatko vrhnje sa šećerom u prahu i napunite čaše do vrha. Širokim nožem za kolače povucite preko ruba čaše kako bi- ste uklonili višak kreme i dobili glatku površinu. Pospite kakaom i ohladite.