Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Tiramisu s bijelom čokoladom i jagodama

  • Vrijeme pripreme: 1 h 15 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 12
tiramisu s bijelom cokoladom i jagodama slastica je koja ce vas osvojiti i u kojoj cete sigurno uzivati sa sigurnoscu mozemo reci da je ovo najbolji tiramisu od jagoda svih vremena

Tiramisu s bijelom čokoladom i jagodama slastica je koja će vas osvojiti i u kojoj ćete sigurno uživati! Sa sigurnošću možemo reći da je ovo najbolji tiramisu od jagoda svih vremena. Tiramisu se sastoji od rahle kreme od bijele čokolade, jagoda i keksa natopljenih otopinom limuna i šećera i soka od jagoda.

Nježna BAM bijela čokolada, svježina jagoda, limunska nota i gorki kakao na vrhu stvaraju savršen sklad okusa koji nadahnjuje. Od sastojaka iz recepta može se pripremiti pet čaša od 2 dl.

Osim tiramisua pripremiti možete i: 

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Tiramisu s bijelom čokoladom i jagodama

  • Vrijeme pripreme: 1 h 15 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 12

Sastojci:

  • 70 g BAM bijele čokolade
  • 250 g sira mascarpone
  • 150 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • 20 g šećera u prahu
  • 200 g svježih, oguljenih jagoda
  • 2 paketa vanilin šećera
  • 10 Savoiardi keksa (piškoti)
  • 2 dl vode
  • 20 g limun šećera
  • 150 g slatkog vrhnja za umućivanje
  • 20 g šećera u prahu
  • BAM kakao u prahu za posipanje

Upute za pripremu:

1. Korak

Jagode narežite na male kockice. Posipajte ih vanilin šećerom i promiješajte. Ostavite ih da odstoje pola sata i da puste sok. U međuvremenu pripremite kremu.

2. Korak

Jagode narežite na male kockice. Posipajte ih vanilin šećerom i promije- šajte. Ostavite ih da odstoje pola sata i da puste sok. U međuvremenu pripremite kremu. Čokoladu otopite na pari. Umutite slatko vrhnje i stavite je na hladno. Sir mascarpone pomiješajte sa šećerom u prahu. Dodajte mu toplu rasto- pljenu čokoladu i na kraju lopaticom umiješajte istučeno slatko vrhnje.

3. Korak

2 dl vode prokuhajte s limun šećerom i ohladite. Otopini dodajte i sok koji su pustile jagode. Piškote prerežite na pola tako da dobijete 20 polovica.

4. Korak

Na dno čaša rasporedite 2 žličice nasjeckanih jagoda. Dresir vrećicu s većim okruglim nastavkom napunite kremom i raspodijelite je po čašama tako da pokrije jagode. Dvije polovice piškota kratko umočite u otopinu i stavite na kremu. Lagano ih potisnite. Istisnite kremu, dodajte žličicu jago- da i ponovite postupak s piškotima. Ostatak kreme podijelite po piškotima i poravnajte žlicom. Umutite slatko vrhnje sa šećerom u prahu i napunite čaše do vrha. Širokim nožem za kolače povucite preko ruba čaše kako bi- ste uklonili višak kreme i dobili glatku površinu. Pospite kakaom i ohladite.

Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual