Sastojci:
- 200 g BAM tamne čokolade
- 500 ml slatkog vrhnja za umućivanje
- 3 zrele kruške
- 4 dl vode
- 30 ml domaćeg ruma
- 1 žličica cimeta
- 80 g kristalnog šećera
Čokoladni mousse s kruškom odlična je slastica koja se može poslužiti i u čaši. Ovaj put pripremamo čokoladni mousse s kruškama. Začinjene kruške s čokoladnom kremom savršena su slastica za jesen i zimu. Dok kuhate kruške, dodajte cimet i rum. Cijeli prostor mirisat će po cimetu i rumu te mu dati svečani i poseban ugođaj iako ga do malo prije nije uopće bilo. Kako je tek kad se kombiniraju s čokoladom i prženim lješnjacima? Nevjerojatno.
Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.
Osnova za čokoladni mousse je i slatko vrhnje. Kako bi čokoladni mousse bio pahuljast i lagan, slatko vrhnje mora biti stvarno dobro umućeno. Prvo pravilo prije mućenja slatkog vrhnja: vrhnje mora biti stvarno dobro ohlađeno. Najveća pogreška u umućivanju slatkog vrhnja uglavnom je prečvrsto umućivanje.
Takvo je vrhnje teže ravnomjerno umiješati u kreme ili čokoladni mousse, ima drugačiju teksturu i krajnji rezultat neće biti onakav kakav smo očekivali ili kušali negdje drugdje. Osim toga, previše umućeno slatko vrhnje može se početi ugrušavati već i pri samom umućivanju ili kad ga umiješamo u osnovnu kremu.
Umjesto čokoladnog moussea s kruškom možete pripremiti i: