BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Čokoladni mousse s kruškom u čaši

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h 15 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 7
cokoladni mousse s kruskom u casi

Čokoladni mousse s kruškom odlična je slastica koja se može poslužiti i u čaši. Ovaj put pripremamo čokoladni mousse s kruškama. Začinjene kruške s čokoladnom kremom savršena su slastica za jesen i zimu. Dok kuhate kruške, dodajte cimet i rum. Cijeli prostor mirisat će po cimetu i rumu te mu dati svečani i poseban ugođaj iako ga do malo prije nije uopće bilo. Kako je tek kad se kombiniraju s čokoladom i prženim lješnjacima? Nevjerojatno.

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

Osnova za čokoladni mousse je i slatko vrhnje. Kako bi čokoladni mousse bio pahuljast i lagan, slatko vrhnje mora biti stvarno dobro umućeno. Prvo pravilo prije mućenja slatkog vrhnja: vrhnje mora biti stvarno dobro ohlađeno. Najveća pogreška u umućivanju slatkog vrhnja uglavnom je prečvrsto umućivanje.

Takvo je vrhnje teže ravnomjerno umiješati u kreme ili čokoladni mousse, ima drugačiju teksturu i krajnji rezultat neće biti onakav kakav smo očekivali ili kušali negdje drugdje. Osim toga, previše umućeno slatko vrhnje može se početi ugrušavati već i pri samom umućivanju ili kad ga umiješamo u osnovnu kremu.

Umjesto čokoladnog moussea s kruškom možete pripremiti i:

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Čokoladni mousse s kruškom u čaši

  • Vrijeme pripreme: 1 h 15 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 7

Sastojci:

  • 200 g BAM tamne čokolade
  • 500 ml slatkog vrhnja za umućivanje
  • 3 zrele kruške
  • 4 dl vode
  • 30 ml domaćeg ruma
  • 1 žličica cimeta
  • 80 g kristalnog šećera

Upute za pripremu:

1. Korak Na pari otopite čokoladu sa 100 ml slatkog vrhnja; srednje čvrsto umutite 400 ml slatkog vrhnja i stavite na hladno. S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje u ohlađenu čokoladu.
2. Korak Dok se čokolada topi, pripremite kruške. Ogulite kruške i prerežite ih na pola. Žlicom izvadite koštice, a peteljke možete ostaviti po želji. U posudu ulijte vodu i dodajte sve ostale sastojke; promiješajte i umočite kruške, tako da prerezanu stranu okrenete prema dolje i 10 minuta kuhajte na srednje jakoj vatri. Povremeno protresite posudu tijekom kuhanja. Ne mi- ješajte kruške kuhinjskim priborom kako ih ne biste oštetili. Kuhane kruške pažljivo izvadite iz vode i stavite ih na rešetku da se ocijede i ohlade.
3. Korak Napunite dresir vrećicu kremom i ravnomjerno je rasporedite u čaše. U svaku čašu stavite polovicu ohlađene kuhane kruške i pospite je lješnjacima i listićima badema.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,55 €
Ukupno:
4,95 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual