Sastojci:
- 3 žumanjka (veličine M)
- 25 g kristalnog šećera
- 450 g slatkog vrhnja za umućivanje
- 170 g BAM tamne čokolade
- 2 pumpice BAM paste od vanilije
Obožavate čokoladu? Ako je vaš odgovor potvrdan, posebno ćete uživati u pripremi čokoladnog moussea u čaši i jedva ćete dočekati kušati rezultat. Čokolada nikada ne razočara, a u čokoladnom mousseu u čaši potpuno će vas oduševiti!
Čokoladni mousse radi se od termički obrađenih žumanjaka, pa se ne trebate strašiti sirovih jaja. Sama je priprema brza i lagana, a većina vremena otpada na samo hlađenje. No svakako se isplati! Od sastojaka iz recepta možete pripremiti 4 čokoladna moussea u čaši od 2 dl.
Čokoladni mousse možete pripremiti i s drugim okusima.
Pripremili smo nekoliko ideja:
Umutite 250 g slatkog vrhnja i stavite na hladno.
U posudi zavrijte 200 g slatkog vrhnja. Umutite žumanjke sa šećerom i dodajte kipuće vrhnje uz miješanje. Smjesu ulijte natrag u posudu i kuhajte uz miješanje dok se ne zgusne. Smanjite temperaturu, dodajte pastu od vanilije i čokoladu. Kad se čokolada otopi, kremu ostavite sa strane, pokrijte je plastičnom folijom za hranu i pustite da se ohladi.
S pomoću lopatice umiješajte istučeno slatko vrhnje u ohlađenu kremu. Kremu razdijelite u čaše i stavite u hladnjak da se stvrdne. Ukrasite po želji.