1
Od bjelanjaka istučemo snijeg, dodamo šećer, vanilin šećer, žumanjke i brašno te jednu žličicu praška za pečenje. Sve sastojke dobro pomiješam i ulijemo u pladanj. Pečemo 30 minuta na 180 stupnjeva celzija. Pečeno tijesto razrežemo.
2
Pripremimo kremu tako da u loncu zakipimo 800 ml mlijeka. U preostalo mlijeko dodamo pudinge i 100 g šećera i smiješamo ga u glatku masu. Kada mlijeko zakipi dodamo masu i polako miješamo dok se puding ne zgusne. Zatim ga uklonimo da se ohladi. U drugom loncu pomiješamo maslac s preostalim šećerom (100 g).
3
Miješamo dok se šećer ne rastopi i postane pjenast te ga zatim umiješamo u hladan puding. U pripremljenu kremu dodamo još mljevene lješnjake te sve zajedno lagano i jednakomjerno promiješamo. Donju osnovu torte stavimo u kalup za tortu i namočimo ju mlijekom. Preko tijesta prelijemo 2/3 kreme, pokrijemo drugim slojem i stavimo u hladnjak da se stvrdne. Kada se torta stvrdne premažemo rub torte preostalom kremom.
4
Tamnu čokoladu rastopimo uz dodatak žlice vode ili mlijeka i maslinovog ulja. Na kraju dodamo još čokoladni liker. Glazurom premažemo gornji sloj torte i stavimo ju u hladnjak preko noći.