BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta od lješnjaka

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 15
torta od ljesnjaka

Odličan čokoladni recept za vrhunsku tortu od lješnjaka.


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

  • 1 l mlijeka
  • 3 čokoladna pudinga
  • 1 puding od vanilije
  • 200 g šećera
  • 250 g mljevenih lješnjaka
  • 200 g maslaca
Tiktok mojacokolada

Upute za pripremu:

1
Od bjelanjaka istučemo snijeg, dodamo šećer, vanilin šećer, žumanjke i brašno te jednu žličicu praška za pečenje. Sve sastojke dobro pomiješam i ulijemo u pladanj. Pečemo 30 minuta na 180 stupnjeva celzija. Pečeno tijesto razrežemo.
2
Pripremimo kremu tako da u loncu zakipimo 800 ml mlijeka. U preostalo mlijeko dodamo pudinge i 100 g šećera i smiješamo ga u glatku masu. Kada mlijeko zakipi dodamo masu i polako miješamo dok se puding ne zgusne. Zatim ga uklonimo da se ohladi. U drugom loncu pomiješamo maslac s preostalim šećerom (100 g).
3
Miješamo dok se šećer ne rastopi i postane pjenast te ga zatim umiješamo u hladan puding. U pripremljenu kremu dodamo još mljevene lješnjake te sve zajedno lagano i jednakomjerno promiješamo. Donju osnovu torte stavimo u kalup za tortu i namočimo ju mlijekom. Preko tijesta prelijemo 2/3 kreme, pokrijemo drugim slojem i stavimo u hladnjak da se stvrdne. Kada se torta stvrdne premažemo rub torte preostalom kremom.
4
Tamnu čokoladu rastopimo uz dodatak žlice vode ili mlijeka i maslinovog ulja. Na kraju dodamo još čokoladni liker. Glazurom premažemo gornji sloj torte i stavimo ju u hladnjak preko noći.
5
1
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual