
Sastojci:
- 470 g višenamjenskog brašna
- 3,5 g praška za pecivo
- 1,2 g sode bikarbone
- prstohvat soli
- 120 g neslanog omekšalog maslaca
- 240 g kristal šećera
- 2 jaji
- 1 žlica BAM paste od vanilije
- 240 g pirea od manga (od zrelog manga)
- 120 g mlaćenice
- 120 g nasjeckanog manga
- 227 g neslanog omekšalog maslaca
- 450 g šećera u prahu
- 60 g BAM preljev od manga
- 1 žličica BAM paste od vanilije
- Narezani mango, za posipanje
Upute za pripremu:
1
Pripremite okrugli kalup za tortu promjera 23 cm, namastite ga i zagrijte pećnicu na 175 °C.
2
U srednje velikoj posudi umutite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol.
3
U velikoj zdjeli miksajte omekšali maslac i šećer dok ne postane svijetlo i pjenasto. Možete koristiti električni mikser ili to učiniti ručno.
4
Dodajte jaja, jedno po jedno, dobro tučeći nakon svakog dodavanja. Maslacu i šećeru dodajte pire od manga i miješajte dok se dobro ne sjedini.
5
Postupno dodajte suhe sastojke u smjesu manga, naizmjenično s mlaćenicom. Počnite i završite sa suhim sastojcima. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Po želji umiješajte nasjeckani mango kako biste kolaču dali teksturu.
6
Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za tortu i zagladite vrh lopaticom.
7
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 35-40 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista. Kada je kolač pečen, izvaditi ga iz pećnice i ostaviti da se hladi u plehu 10 minuta. Zatim kolač prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
8
Nakon što se kolač ohladi, premažite ga glazurom i ukrasite narezanim mangom kako biste još više istaknuli okus manga.
1
U zdjeli tucite omekšali maslac dok ne postane glatko i kremasto.
2
Postupno dodajte šećer u prahu i nastavite mutiti dok se ne sjedini i postane pjenasto.
3
Dodajte BAM preljev Mango i BAM pastu od vanilije u puter kremu. Tucite srednjom brzinom dok se pire od manga potpuno ne sjedini i glazura ne postane glatka.
4
Kada se kolač od manga potpuno ohladi, možete ga zalediti. Pomoću lopatice ili glatka za kolače rasporedite veliki sloj glazure od maslaca od manga na vrh torte.
5
Za preljev od manga možete jednostavno posložiti narezani mango u ukrasni uzorak po vrhu torte. Po želji tortu možete ostaviti neko vrijeme u hladnjaku da se glazura stegne prije posluživanja. Vaša torta od manga s preljevom od manga spremna je za uživanje!