Kategorije

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta s bijelom čokoladom, malinama i pistacijama

  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 15
torta s bijelom cokoladom malinama i pistacijama

Torta s bijelom čokoladom, malinama i pistacijama savršena je torta za posebne prilike, manje druženje ili sama za sebe jer se radi o uistinu odličnoj slastici. Biskvit od pistacija lagan je i slankast. Biskvit s pistacijama i komadićima pistacija bit će uistinu lagan ako se pri umućivanju jaja držimo glavnog pravila: jaja treba podijeliti na žumanjke i bjelanjke. Kad mutite bjelanjke, pripazite da posuda bude stvarno čista jer će se jedino tako umutiti baš onako kako želite. Savjete i trikove kako napraviti najbolju tortu možete pročitati ovdje.

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

Slijedi sloj kreme od maslaca koji se radi od švicarskog bezea i bijele čokolade, a za čiju je pripremu potrebno malo više vremena jer će onda biti vrlo ukusno kremasta. Torti s bijelom čokoladom, malinama i pistacijama dat će savršenu količinu slatkoće. Kako pripremiti kremu od maslaca i na što treba posebno obratiti pažnju, napisali smo OVDJE.

U kremu dodajte svježe maline, stavite ih preko kreme od maslaca s bijelom čokoladom i tako joj dodajte ukusnu trpkost. Ovo je torta s bijelom čokoladom, malinama i pistacijama ili drugim riječima: savršena kombinacija okusa: slanog, slatkog i kiselog.

Torta s bijelom čokoladom, malinama i pistacijama prikladna je kao torta za 18. rođendan, kao torta za pričest, torta za diplomu ili torta za 70. rođendan.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta s bijelom čokoladom, malinama i pistacijama

  • Vrijeme pripreme: 2 h
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 15

Sastojci:

  • 225 g neslanog maslaca na sobnoj temperaturi
  • 225 g šećera
  • 1 žličica BAM paste od vanilije
  • 2 velika jaja
  • 175 g namjenskog brašna
  • 75 g mljevenih pistacija
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 75 ml mlijeka
  • zelena boja (po izboru)
  • 125 g svježih malina

Upute za pripremu:

1. Korak Zagrijte pećnicu na 180 °C. Zatim namastite i obložite papirom za pečenje dva kalupa za torte promjera 20 cm. U većoj posudi umutite maslac i šećer kako biste dobili laganu i prozračnu mješavinu. Umiješajte ulje, jaja i BAM pastu od vanilije te miješajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim dodajte brašno, mljevene pistacije i prašak za pecivo i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Na kraju dodajte mlijeko (i po želji malu kap zelene prehrambene boje) i ponovo promiješajte da se sastojci sjedine. Podijelite tijesto između dva pripremljena kalupa za torte i pecite 25 minuta dok ne porumeni i dok čačkalica umetnuta u sredinu ne bude čista. Najprije pustite da se biskvit ohladi u kalupu za pečenje (desetak minuta), a zatim izvadite i stavite na rešetku za hlađenje kako bi se potpuno ohladio.
1. Korak Bjelanjke i šećer stavite u posudu. Posudu stavite na lonac s kipućom vodom – voda ne smije dodirivati dno posude. Lagano miješajte, povremeno mjereći temperaturu smjese termometrom sve dok temperatura ne bude između 50 i 60 °C. Ako nemate termometar, smjesu možete stisnuti s dva prsta: gotova je kad je vruća na dodir i kad između prstiju više ne osjećate granulirani šećer. Maknite posudu s vatre i miješajte električnim mikserom na srednjoj brzini dok se volumen ne utrostruči, zatim ohladite na sobnu temperaturu. (ako upotrebljavate samostojeći mikser, kao nastavak stavite pjenjaču). Postupno dodajte omekšali neslani maslac, žlicu po žlicu. Ako smjesa povremeno izgleda kao svježi sir, ne brinite: nastavite mutiti i opet će se sjediniti. Na kraju otopite bijelu čokoladu i umiješajte je u kremu od maslaca zajedno s pastom od vanilije.
1. Korak Rubove biskvita odrežite tako da oba budu iste veličine. Zatim oba biskvit prepolovite po širini. Na podlogu stavite prvi sloj biskvita i ravnomjerno premažite kremom od maslaca. Zatim na vrh stavite 1/3 prepolovljenih malina, premažite ih s malo kreme od maslaca da se bolje zalijepe. Na vrh stavite sljedeći sloj biskvita i lagano ga pritisnite da se spoji s kremom od maslaca. Taj postupak ponovite sa sljedeća dva sloja biskvita, dok ne ostane samo zadnji sloj koji se stavlja na vrh. Gornji dio i stranice torte premažite tankim slojem kreme od maslaca. Zatim tortu stavite u hladnjak na najmanje 30 minuta da se stisne. Kad se torta ohladi, izvadite je iz hladnjaka te vrh i stranice torte premažite preostalom kremom od maslaca.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-17,93 KN (2,38 €)
Skupaj:
161,39 KN (21,42 €)
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual