BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Torta Snickers

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 2 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 21
torta snickers

Ako volite karamelu, kikiriki i čokoladu, nastavite čitati. Torta Snickers sastoji se od čokoladnog biskvita, karamele i dvije kreme.

U donjem sloju torte Snickers nalazi se krema s mliječnom čokoladom, za koju smo upotrijebili BAM mliječnu čokoladu, a u gornjem se sloju skriva BAM zlatna čokolada koja ima izražen okus karamele i dašak slanosti. Torta je kremasta, a okusi su ugodni i nježni.

Pri kupnji BAM proizvoda možete upotrijebiti kod RECEPT koji vam donosi 10 % popusta na cijelu narudžbu.

Karamela u receptu može se zamijeniti kupljenom ili je možete sami izraditi od kondenziranog mlijeka ili bombona od karamele i slatkog vrhnja. Ako upotrebljavate kupljenu, predlažemo BAM Toffee karamelu koja će svojim raskošnim okusom obogatiti okus sladoleda, a zbog svoje strukture toffee karamela prikladna je i za punjenje domaćih pralina ili keksa. Pun okus preljeva Toffee karamela, koji podsjeća na okus čokoladice Snickers, nadjevu za tortu daje novu dimenziju okusa.

Novim okusom BAM preljeva možemo pripremiti i kekse s Toffee karamelom. Recept je dostupan OVDJE.

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Torta Snickers

  • Vrijeme pripreme: 2 h 30 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 21

Sastojci:

  • 70 ml mlijeka
  • 20 g instant kakaa

Upute za pripremu:

1. Korak Najprije pripremite karamelu. Zagrijavajte šećer na umjerenoj vatri dok se ne otopi. Ne miješajte šećer, već povremeno protresite lonac/tavu. Pazite da šećer ne zagori jer će karamela biti gorka. Kad se šećer otopi, dodajte zagrijano slatko vrhnje uz stalno miješanje (ako se stvaraju grudice šećera, nemojte očajavati, nastavite kuhati na laganoj vatri uz miješanje dok se šećer ne otopi), a zatim dodajte još maslaca. Kuhajte dok se karamela ne počne zgušnjavati i ne dobije kremastu teksturu. Prelijte karamelu u čistu zdjelu i prekrijte je plastičnom folijom tako da dodiruje površinu karamele. Ostavite da se ohladi.
2. Korak Zagrijte pećnicu na 180 °C. Jaja sa šećerom 10 minuta mutite na najvećoj brzini. Prosijte brašno s kakaom u smjesu od jaja i lagano promiješajte lopaticom. Smjesu ravnomjerno rasporedite po pekaču promjera 18 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje (dno), i pecite 15 minuta. Dok se biskvit peče, pripremite kakao za vlaženje. Izvadite pečeni biskvit iz pekača i ohladite ga na rešetki.
3. Korak Na pari otopite čokoladu s 50 g slatkog vrhnja, istucite ostatak vrhnja i stavite na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Kad se čokolada otopi, u njoj otopite iscijeđenu želatinu i ohladite čokoladu dok ne postane mlaka. S pomoću lopatice u dva koraka umiješajte istučeno slatko vrhnje u ohlađenu čokoladu.
4. Korak Biskvit prerežite na dva jednaka sloja. Izrežite gornji biskvit na veličinu promjera od 14 cm (4 cm manje od promjera torte). Donji, veći biskvit stavite na podlogu, navlažite ga i namjestite prsten. Premažite ga kremom od mliječne čokolade i stavite tortu u hladnjak da se krema učvrsti.
5. Korak Na pari otopite zlatnu čokoladu s 50 g slatkog vrhnja, ostalih 200 g slatkog vrhnja istucite i stavite na hladno. Listiće želatine 5 minuta namačite u hladnoj vodi. Kad se čokolada otopi, u njoj otopite iscijeđenu želatinu i ohladite čokoladu dok ne postane mlaka. S pomoću lopatice u dva koraka umiješajte istučeno slatko vrhnje u ohlađenu čokoladu.
6. Korak Stavite biskvit na kremu od mliječne čokolade i navlažite ga. Pomiješajte karamelu s kikirikijem i obložite biskvit smjesom. Premažite kremom od karamele i čokolade, a pritom pazite da najprije ispunite rub oko biskvita. Zagladite površinu kreme i stavite tortu u hladnjak da se učvrsti.
7. Korak Zagrijte slatko vrhnje dok ne zavrije i prelijte po čokoladi. Pričekajte jednu minutu, a zatim promiješajte lopaticom dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Pustite da se čokolada malo ohladi i prelijte je preko ohlađene kreme. Pospite kikirikijem. Ostavite da se torta hladi najmanje 5 sati.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,54 €
Ukupno:
13,86 €
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual