Recept za slatke čokoladne trufflese s tamnom i bijelom čokoladom koje čine super ukusnu kombinaciju.
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr
BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.
1. Korak
Iznad vodene kupelji rastopimo bijele čokoladne kapljice i slatko vrhnje. Miješamo dok čokolada nije sasvim rastopljena i glatka.
2. Korak
Rastopljenu čokoladu prelijemo u pravokutnu posudu ili manji pladanj (za kruh) i stavimo posudu u hladnjak na približno 20 min da se smjesa malo ohladi.
3. Korak
Posudu s čokoladom izvadimo iz hladnjaka i dodamo još tamne čokoladne kapljice. Kapljice dobro umiješamo u bijelu čokoladnu masu. Stavimo u hladnjak na otprilike još sat vremena.
4. Korak
Nakon što je smjesa za trufflese dobro ohlađena, posudu izvadimo iz hladnjaka. Žlicom ili zaimačom za sladoled oblikujemo kuglice od pripremljene mase.
5. Korak
Još moramo rastopiti tamnu čokoladu za preljev iznad vodene pare.
6. Korak
Svaku čokoladnu kuglicu najprije umočimo u rastopljenu tamnu čokoladu i slažemo na pladanj, obložen papirom za pečenje. Pustimo da se čokolada na trufflesima stvrdne. Savjet: Kuglice možemo umakati u čokoladu i čačkalicom.
7. Korak
Iznad vodene kupelji rastopimo i bijelu čokoladu pripremljenu za dekoraciju preljeva. Kada je tamna čokolada na trufflesima stvrdnuta, po trufflesima nanesemo još bijelu čokoladu u tankim linijama.
8. Korak
Trufflese na kraju na 15 minuta još ohladimo u hladnjaku i poslužimo!
Iznad vodene kupelji rastopimo bijele čokoladne kapljice i slatko vrhnje. Miješamo dok čokolada nije sasvim rastopljena i glatka.
2. Korak
Rastopljenu čokoladu prelijemo u pravokutnu posudu ili manji pladanj (za kruh) i stavimo posudu u hladnjak na približno 20 min da se smjesa malo ohladi.
3. Korak
Posudu s čokoladom izvadimo iz hladnjaka i dodamo još tamne čokoladne kapljice. Kapljice dobro umiješamo u bijelu čokoladnu masu. Stavimo u hladnjak na otprilike još sat vremena.
4. Korak
Nakon što je smjesa za trufflese dobro ohlađena, posudu izvadimo iz hladnjaka. Žlicom ili zaimačom za sladoled oblikujemo kuglice od pripremljene mase.
5. Korak
Još moramo rastopiti tamnu čokoladu za preljev iznad vodene pare.
6. Korak
Svaku čokoladnu kuglicu najprije umočimo u rastopljenu tamnu čokoladu i slažemo na pladanj, obložen papirom za pečenje. Pustimo da se čokolada na trufflesima stvrdne. Savjet: Kuglice možemo umakati u čokoladu i čačkalicom.
7. Korak
Iznad vodene kupelji rastopimo i bijelu čokoladu pripremljenu za dekoraciju preljeva. Kada je tamna čokolada na trufflesima stvrdnuta, po trufflesima nanesemo još bijelu čokoladu u tankim linijama.
8. Korak
Trufflese na kraju na 15 minuta još ohladimo u hladnjaku i poslužimo!
Prijavi se na čoko e-časopis
Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.