1
Iznad vodene kupelji rastopimo bijele čokoladne kapljice i slatko vrhnje. Miješamo dok čokolada nije sasvim rastopljena i glatka.
2
Rastopljenu čokoladu prelijemo u pravokutnu posudu ili manji pladanj (za kruh) i stavimo posudu u hladnjak na približno 20 min da se smjesa malo ohladi.
3
Posudu s čokoladom izvadimo iz hladnjaka i dodamo još tamne čokoladne kapljice. Kapljice dobro umiješamo u bijelu čokoladnu masu. Stavimo u hladnjak na otprilike još sat vremena.
4
Nakon što je smjesa za trufflese dobro ohlađena, posudu izvadimo iz hladnjaka. Žlicom ili zaimačom za sladoled oblikujemo kuglice od pripremljene mase.
5
Još moramo rastopiti tamnu čokoladu za preljev iznad vodene pare.
6
Svaku čokoladnu kuglicu najprije umočimo u rastopljenu tamnu čokoladu i slažemo na pladanj, obložen papirom za pečenje. Pustimo da se čokolada na trufflesima stvrdne. Savjet: Kuglice možemo umakati u čokoladu i čačkalicom.
7
Iznad vodene kupelji rastopimo i bijelu čokoladu pripremljenu za dekoraciju preljeva. Kada je tamna čokolada na trufflesima stvrdnuta, po trufflesima nanesemo još bijelu čokoladu u tankim linijama.
8
Trufflese na kraju na 15 minuta još ohladimo u hladnjaku i poslužimo!