BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Trufflesi s bijelom i tamnom čokoladom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 1 h
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 5
trufflesi s bijelom i tamnom cokoladom

Recept za slatke čokoladne trufflese s tamnom i bijelom čokoladom koje čine super ukusnu kombinaciju.


Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Upute za pripremu:

1
Iznad vodene kupelji rastopimo bijele čokoladne kapljice i slatko vrhnje. Miješamo dok čokolada nije sasvim rastopljena i glatka.
2
Rastopljenu čokoladu prelijemo u pravokutnu posudu ili manji pladanj (za kruh) i stavimo posudu u hladnjak na približno 20 min da se smjesa malo ohladi.
3
Posudu s čokoladom izvadimo iz hladnjaka i dodamo još tamne čokoladne kapljice. Kapljice dobro umiješamo u bijelu čokoladnu masu. Stavimo u hladnjak na otprilike još sat vremena.
4
Nakon što je smjesa za trufflese dobro ohlađena, posudu izvadimo iz hladnjaka. Žlicom ili zaimačom za sladoled oblikujemo kuglice od pripremljene mase.
5
Još moramo rastopiti tamnu čokoladu za preljev iznad vodene pare.
6
Svaku čokoladnu kuglicu najprije umočimo u rastopljenu tamnu čokoladu i slažemo na pladanj, obložen papirom za pečenje. Pustimo da se čokolada na trufflesima stvrdne. Savjet: Kuglice možemo umakati u čokoladu i čačkalicom.
7
Iznad vodene kupelji rastopimo i bijelu čokoladu pripremljenu za dekoraciju preljeva. Kada je tamna čokolada na trufflesima stvrdnuta, po trufflesima nanesemo još bijelu čokoladu u tankim linijama.
8
Trufflese na kraju na 15 minuta još ohladimo u hladnjaku i poslužimo!
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual