BAM Čokolada

Dodaci za peku

Pokloni

BAM x FA12 FIT Produkti

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Umotane karnevalske krafne

  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 13
umotane karnevalske krafne
Zamotane krafne su ukusan i inventivan zaokret u tradicionalnim krafnama, unoseći zanimljiv zaokret u klasični recept. Svojim jedinstvenim spiralnim oblikom i prekrasnim okusom cimeta i šećera, ove krafne su prava poslastica za sve ljubitelje slatkog. Lako ih je i zabavno napraviti, što ih čini izvrsnim izborom za pečenje s obitelji ili prijateljima. Bilo da se radi o posebnoj prigodi ili samo za vikend poslasticu, ove zamotane krafne zasigurno će impresionirati i postati nova omiljena poslastica u vašem pekarskom repertoaru za karneval. Slijedite ove jednostavne korake i prepustite se čarima domaćih, svježe prženih zamotanih krafni!
Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Umotane karnevalske krafne

  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
  • Broj sastojaka: 13

Sastojci:

Upute za pripremu:

1. Korak Priprema kvasa: U manjoj posudi pomiješajte svježi kvas sa malo mlijeka i žlicom šećera. Ostavite da se diže na toplom mjestu.
2. Korak Priprema tijesta: U većoj zdjeli pomiješajte brašno, preostali šećer, KM vanilin šećera, prstohvat soli i naribanu koricu limuna. Dodajte otopljeni maslac, žumanjak, kvasac i preostalo mlijeko. Umijesiti glatko tijesto. Po potrebi dodajte malo brašna. Tijesto treba biti mekano i ne previše ljepljivo.
3. Korak Dizanje: Pokrijte tijesto i ostavite da se diže na toplom dok se ne udvostruči (oko 1 sat).
4. Korak Oblikovanje krafni: Kad je tijesto naraslo, razvaljajte ga na lagano pobrašnjenoj površini i oblikujte duguljaste zmije, koje trebaju biti iste debljine i dužine. Isplete dvije zmije, a na kraju završi utiskivanjem u tijesto.
5. Korak Prženje: Zagrijte ulje u dubokoj tavi ili fritezi. Zamotane krafne pažljivo stavljajte u zagrijano ulje i pržite dok ne porumene. Povremeno ih okrećite da se ravnomjerno ispeku.
6. Korak Preljev: Kada su krafne ispečene, stavljati ih na papirnate ubruse sa pjenom da se ocijedi višak ulja. U zdjeli pomiješajte BAM vanilin šećer i cimet, pa vruće krafne uvaljajte u smjesu.
7. Korak Posluživanje: Krafne se poslužuju tople ili ohlađene. Pletene krafne poslužuju se i s BAM čokoladnim namazom koji može postati odličan umak.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-1,59 €
Ukupno:
14,30 €

O avtorju

Ana F.
Ustvarjalka vsebin
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual