BAM Čokolada

Dodaci za peku

Paketi

FIT proizvodi

Proizvodi na sniženju

Namazi i preljevi

Za čokoholičare

Prijedlozi pretraživanja

Umotane karnevalske krafne

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Vrijeme pripreme: 45 min
  • Zahtjevnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Broj sastojaka: 13
umotane karnevalske krafne

Zamotane krafne su ukusan i inventivan zaokret u tradicionalnim krafnama, unoseći zanimljiv zaokret u klasični recept. Svojim jedinstvenim spiralnim oblikom i prekrasnim okusom cimeta i šećera, ove krafne su prava poslastica za sve ljubitelje slatkog. Lako ih je i zabavno napraviti, što ih čini izvrsnim izborom za pečenje s obitelji ili prijateljima. Bilo da se radi o posebnoj prigodi ili samo za vikend poslasticu, ove zamotane krafne zasigurno će impresionirati i postati nova omiljena poslastica u vašem pekarskom repertoaru za karneval. Slijedite ove jednostavne korake i prepustite se čarima domaćih, svježe prženih zamotanih krafni!

Mojacokolada.hr - BAM Become A Master | Mojačokolada.hr BAM proizvodi namijenjeni su svima koji vole stvarati uz visokokvalitetne sastojke i sofisticirane okuse za kućnim kuhinjskim pultom.

Sastojci:

Tiktok mojacokolada

Upute za pripremu:

1
Priprema kvasa: U manjoj posudi pomiješajte svježi kvas sa malo mlijeka i žlicom šećera. Ostavite da se diže na toplom mjestu.
2
Priprema tijesta: U većoj zdjeli pomiješajte brašno, preostali šećer, KM vanilin šećera, prstohvat soli i naribanu koricu limuna. Dodajte otopljeni maslac, žumanjak, kvasac i preostalo mlijeko. Umijesiti glatko tijesto. Po potrebi dodajte malo brašna. Tijesto treba biti mekano i ne previše ljepljivo.
3
Dizanje: Pokrijte tijesto i ostavite da se diže na toplom dok se ne udvostruči (oko 1 sat).
4
Oblikovanje krafni: Kad je tijesto naraslo, razvaljajte ga na lagano pobrašnjenoj površini i oblikujte duguljaste zmije, koje trebaju biti iste debljine i dužine. Isplete dvije zmije, a na kraju završi utiskivanjem u tijesto.
5
Prženje: Zagrijte ulje u dubokoj tavi ili fritezi. Zamotane krafne pažljivo stavljajte u zagrijano ulje i pržite dok ne porumene. Povremeno ih okrećite da se ravnomjerno ispeku.
6
Preljev: Kada su krafne ispečene, stavljati ih na papirnate ubruse sa pjenom da se ocijedi višak ulja. U zdjeli pomiješajte BAM vanilin šećer i cimet, pa vruće krafne uvaljajte u smjesu.
7
Posluživanje: Krafne se poslužuju tople ili ohlađene. Pletene krafne poslužuju se i s BAM čokoladnim namazom koji može postati odličan umak.

Autor:
Ana F., Ustvarjalka vsebin

Vrhunski BAM proizvodi za pečenje.

Naruči sastojce uz 10% popusta:

Popust na proizvode korištene u receptu - 10%:
-0,79 €
Ukupno:
7,90 €7,11 €
-10%
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Možda te zanima
Postani slastičarski majstor

Postani slastičarski majstor

Prijavi se na čoko e-časopis

Unesi svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti besplatno poslati čoko e-časopis.
Prijavi se na čoko e-časopis
Vijesti
Recepti
Aktual
Vijesti
Recepti
Aktual